ΛΑΣΥ: Διαφωνούν με την ενσωμάτωση των Φορέων Διαχείρισης

paralimnio

Την αντίθεσή τους στην ενσωμάτων επτά φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών στον ΟΦΥΠΕΚΑ εκφράζουν οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Ζητούν δε από το Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια να λάβουν αποφάσεις και να διεκδικήσουν την λειτουργία των φορέων και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

«Το βήμα αυτό, είναι συνέχεια της περιβαλλοντικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των κατευθύνσεων της ΕΕ. Αποσκοπεί στην παράκαμψη κάθε περιορισμού και τήρησης  των οποίων περιβαλλοντικών όρων υπήρχαν και έβαζαν κάποιους ελάχιστους  περιορισμούς στην εκμετάλλευση των προστατευόμενων  περιοχών και του περιβάλλοντος. Συμβάλλει στην γενικευμένη προώθηση των επενδυτικών σχεδίων των ομίλων στον ενεργειακό, στον κατασκευαστικό και στον τουριστικό τομέα.

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις, ότι με την ίδρυση του ΟΦΥΠΕΚΑ που είναι συνέχεια των φορέων διαχείρισης που είχε θεσμοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εκσυγχρονίζοντας τη σχετική νομοθεσία της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, επιταχύνεται πιο συστηματικά η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση τομέων του περιβάλλοντος σε συνεργασία με ΜΚΟ, ανοίγει ο δρόμος ακόμα πιο διάπλατα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι επιπτώσεις από την εφαρμογή αυτής της πολιτικής πέφτουν στους εργαζόμενους των  φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών του δικτύου Natura, που βρίσκονται στον “αέρα” και στην πολύπλευρη περιβαλλοντική επιβάρυνση όλων των περιοχών στις οποίες βρίσκονται τα προστατευόμενα οικοσυστήματα», αναφέρουν στην κοινή δήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ