«Λάστιχο» τα πρωτόκολλα στα νοσοκομεία της Ηπείρου

nosokomeio_kerkira1

Λάστιχο έχουν γίνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα νοσοκομεία της Ηπείρου. Και η καταγγελία αυτή έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς γίνεται από την Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών με αφορμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα εντός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Όπως σημειώνει η ΕΙΝΗ, τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης θετικών κρουσμάτων στα Νοσοκομεία εφαρμόζονται αντιεπιστημονικά και επικίνδυνα, όπως βολεύει κάθε φορά ανάλογα με το διαθέσιμο προσωπικό.

Έτσι άλλη ήταν η αντιμετώπιση στο θετικό κρούσμα της Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ (εργαζόμενοι εκτός εργασίας), άλλη σε αντίστοιχο πρόβλημα κρούσματος στην Παθολογική Κλινική του ΓΝ Χατζηκώστα (όλοι δούλευαν και δουλεύουν κανονικά παρά την εγγύτητα της επαφής με το κρούσμα).

Άλλη στο ίδιο νοσοκομείο όταν εργαζόμενοι φρόντισαν κρούσμα που έπεσε και αιμορράγησε (εργαζόμενοι εκτός εργασίας) και άλλη όταν διαπιστώθηκε θετικό κρούσμα στη Διοικητική Υπηρεσία του ΠΓΝΙ (εργαζόμενοι εκτός εργασίας).

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου κάνει λόγο για ανύπαρκτη σε επιστημονικό επίπεδο διαπίστωση του επαγγελματικού κινδύνου στα νοσοκομεία που μπορεί να οδηγήσει σε εστίες υπερμετάδοσης της πανδημίας και ζητά από τις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων να δώσουν στοιχεία σχετικά με τον έλεγχο των εργαζομένων, την εφαρμογή των μέτρων και τις αναγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας.

«Με βάση τη διαχείριση των θετικών κρουσμάτων στο ΓΝ Χατζηκώστα απαιτούμε να μας απαντηθούν τα ερωτήματα αν στο ΓΝ Χατζηκώστα τέθηκε σε καραντίνα το σύνολο των υγειονομικών σε στενή επαφή με εργαζόμενους ή ασθενείς με SARS-CoV-2, αν διενεργήθηκε και πότε απολύμανση της Παθολογικής Κλινικής και αν υπάρχει επιστημονικά κατοχυρωμένο πρωτόκολλο της εργασίας των συναδέλφων της κλινικής σαν αναλώσιμων εργαλείων παντός καιρού στις συνθήκες της πανδημίας, με κίνδυνο της υγείας τους και με ανασφαλή λειτουργία των τμημάτων όπου υπερεργάζονται οι ίδιοι και οι υπόλοιποι υγειονομικοί», καταλήγουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ