Λαογραφικό Μουσείο Συρρακιωτών στην Πρέβεζα

mouseio sirrakioton

Η αξιοποίηση του κτιρίου του Απόστολου Ρίζου και η δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου Συρρακιωτών στην Πρέβεζα, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκου, συνάντηση στην οποία εκπροσωπήθηκε και ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών.

Τα δύο τρίτα του συγκεκριμένου κτιρίου έχουν κληροδοτηθεί στην Κοινότητα Συρράκου (Δήμος Βορείων Τζουμέρκων ) και το ένα τρίτο στο Δήμο Πρέβεζας. Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει παραχωρήσει τη χρήση των δύο τρίτων του εν λόγω ακινήτου στο Δήμο Πρέβεζας με σκοπό  τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου Συρρακιωτών.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας ανέφερε πως με την ανάληψη των καθηκόντων του αναζήτησε πόρους για το Μουσείο και υπέβαλε αίτημα στην Περιφέρεια, η οποία όμως δεν ανταποκρίθηκε. Τώρα, γνωστοποίησε πως υπάρχει σε εξέλιξη το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.)» , στο οποίο και υπάρχει δυνατότητα να ενταχθεί. Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων από την πλευρά του ζήτησε από τη Διευθύντρια των  Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κωνσταντίνα Μωραΐτη να ενημερωθεί για το αν πληρούνται οι όροι ένταξης και αν οι μελέτες είναι έτοιμες και ώριμες. Η κ. Μωραΐτη ανέφερε πως όλες οι μελέτες, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, είναι έτοιμες και μόνο η ωριμότητα  θέλει έγκριση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Ακολούθησε  διαλογική συζήτηση μέσα από την οποία δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την ένταξη του έργου στο αναφερόμενο επιχειρησιακό πρόγραμμα, το οποίο λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

«Ύστερα από αυτές τις εξελίξεις είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και ευελπιστούμε πως ο Δήμαρχος  Νίκος Γεωργάκος θα κάνει τα λόγια πράξη και δεν θα παραμείνουν υποσχέσεις, όπως συνέβαινε με τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ