Λαϊκή Συσπείρωση: Καυστικό σχόλιο για Περιφέρεια και ΣΜΑ

apori statmoi

Με ένα καυστικό σχόλιο αντέδρασε η Λαική Συσπείρωση στις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Ο κ. Καχριμάνης είχε υποστηρίξει την εμπλοκή της Περιφέρειας και στην διαχείρισή τους καθώς είναι αυτή που τους κατασκεύασε ενώ είχε καυτηριάσει την αδυναμία συνεννόησης των δήμων για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Η Λαική Συσπείρωση αντιδρά με ένα δεικτικό σχόλιο επισημαίνοντας ότι οι ΣΜΑ παραδίδονται σε ιδιώτες οι οποίοι μπορεί να προτιμήσουν την Περιφέρεια ως φοροεισπράκτορα.

Αναλυτικά σημειώνεται:

 «Ο κ. Περιφερειάρχης επιμένει να ξεχνά ότι οι ΣΜΑ έγιναν από χρήματα του Ελληνικού λαού, ο οποίος θα ξανακληθεί να πληρώσει είτε μέσω των Δήμων είτε μέσω της Περιφέρειας, σε περίπτωση που η Ε.Ε. επιβάλλει πρόστιμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στον κ. Περιφερειάρχη ανήκει ο ρόλος του επίσημου εισπράκτορα της ΤΕΡΝΑ, για τον “κεφαλικό  φόρο” που πληρώνουν οι Δήμοι της περιοχής στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, για τον οποίο διαμεσολάβησε η Περιφέρεια να επιβληθεί, με όρους βέβαια που οι Δήμοι αποδέχτηκαν.

Τώρα που οι ΣΜΑ θα παραδοθούν σε ιδιώτες, δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν τελικά οι εργολάβοι που ετοιμάζονται να τους πάρουν,  προτιμήσουν την Περιφέρεια Ηπείρου για φοροεισπράκτορα και όχι τους Δήμους.

Αυτό είναι το κίνητρο για αλλαγή στο καθεστώς του ΦΟΔΣΑ που κινεί μια σειρά Δημάρχων που έχουν δώσει γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο να εφευρίσκουν “προβλήματα χημείας” όπως ο  Δήμαρχος Ιωαννιτών ή άλλους επαναστατικούς λεονταρισμούς σαν αυτούς που χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος Ζίτσας, για να λύσει δήθεν το πρόβλημα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ως μη όφειλε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ