Λαϊκή Συσπείρωση: Η τροπολογία δεν λύνει  τα προβλήματα

monada asa

«Η τροπολογία της κυβέρνησης δεν θα λύσει το κύριο πρόβλημα, δηλαδή της δράση των επιχειρηματικών ομίλων στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Αυτό υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση της Περιφέρειας Ηπείρου τονίζοντας ότι η δράση των επιχειρηματικών ομίλων γεννά τεράστια οικονομική επιβάρυνση των Ηπειρωτών για να διασφαλιστούνε ληστρικά κέρδη προς όφελος της ΤΕΡΝΑ και όσων άλλων επιχειρηματιών εμπλέκονται στην αλυσίδα διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Και στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Η τροπολογία δεν θα λύσει το πρόβλημα των επιχειρηματικών ανταγωνισμών και της διασύνδεσης της τοπικής διοίκησης  με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που προκάλεσαν το σήριαλ των πολιτικών διενέξεων στην Ήπειρο.

Η μεταφορά της αρμοδιότητας δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι η εταιρία βγάζει υπερκέρδη από την πώληση των ανακυκλώσιμων υλικών, που παρά την μοναδική αντιπολιτευτικά προσπάθεια της ΛΑΣΥ, δεν έγινε ποτέ γνωστό το ύψος τους. Ούτε φυσικά και το γεγονός ότι η εταιρία χρεώνει τους Δήμους χωρίς να επεξεργάζεται απορρίμματα. Στην πράξη απλά θα αλλάξουν τα στελέχη της ΝΔ που θα εφαρμόσουν τη ληστρική σύμβαση ΣΔΙΤ αφού στελέχη της ΝΔ είναι και ο Περιφερειάρχης αλλά και ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ.

Το μόνο που λύνει η τροπολογία είναι ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα επικρατήσουν στην Ήπειρο ενισχύοντας το πολιτικό προσωπικό που θα εξυπηρετήσει τον έναν όμιλο εναντίον του άλλου .

Η κυβέρνηση αν ήθελε να λύσει έστω και μέρος από τα προβλήματα, όφειλε να καταργήσει το τέλος ταφής που επιβαρύνει τους Δήμους, να επιβάλλει την αλλαγή των όρων της σύμβασης ΣΔΙΤ καταργώντας την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα, να χρηματοδοτήσει Δήμους και ΦΟΔΣΑ για να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό, να καταργήσει τον ανταποδοτικό χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας και να απαγορεύσει την επιχειρηματική δράση στον κλάδο.

Ο ΦΟΣΔΑ δεν έχει δείξει ούτε ένα δείγμα διαφορετικής αντίληψης στο ερώτημα προς όφελος ποιού θα γίνεται η διαχείριση απορριμμάτων στην Ήπειρο όπως αποκαλύπτει και στην σημερινή του ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι : «Πάγια θέση της διοίκησης του Φορέα αποτελούσε η άποψη ότι στο ζήτημα περί ευθύνης της διαχείρισης απορριμμάτων στην Ήπειρο θα έπρεπε να δοθεί πολιτική λύση, με βάση τη στρατηγική επιλογή της Ε.Ε. και του ελληνικού κράτους…..», δηλαδή όλα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Εν κατακλείδι και για να μην χαθεί η ουσία της συζήτησης που είναι «τι αλλάζει στην διαχείριση των απορριμμάτων» και όχι  το «πώς μαγειρεύονται τα μπλε κουκιά στην Ήπειρο», οι Ηπειρώτες δεν κερδίζουν τίποτα και συνεχίζουν να πληρώνουν τα υπερκέρδη των ομίλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ