Λάδι “eperion” με σήμα προέλευσης “Πρέβεζα”

ladi preveza

ladi preveza

Εδώ και λίγες ημέρες το ελαιόλαδο eperion πιστοποιήθηκε από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (Agrocert) με το ευρωπαϊκό σήμα ΠΓΕ ΠΡΕΒΕΖΑ το οποίο βρισκόταν επί 23 χρόνια σε αδράνεια και κινδύνευε άμεσα να χαθεί από την ΕΕ. Η Ελλάδα έχει 11 ΠΓΕ και 17 ΠΟΠ ελαιόλαδα. Ένα από αυτά είναι το ελαιόλαδο Πρέβεζας.

Η επιχείρηση eperion τυποποιεί και εμπορεύεται κυρίως στο εξωτερικό ελαιόλαδο από την περιοχή της Πρέβεζας. Όλα τα ελαιόλαδα (συμβατικά και βιολογικά) συνοδεύονται από χημικές και οργανοληπτικές πιστοποιήσεις από εργαστήρια διαπιστευμένα από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC) και τυποποιούνται στο συσκευαστήριο στο Λούρο Πρέβεζας.

“Το ελαιόλαδο της περιοχής μας μπορεί να ανταγωνιστεί ισάξια άλλα ελαιόλαδα με καταξιωμένο brand name στη διεθνή αγορά.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ποιότητα του τοπικού μας προϊόντος στην εγχώρια και κυρίως στη διεθνή αγορά προς όφελος των παραγωγών και του τόπου μας. Θα συμμετέχουμε στην food expo στην Αθήνα 19-21 Μαρτίου και στη διεθνή έκθεση τροφίμων ANUGA το φθινόπωρο στην Κολονία με το ελαιόλαδο eperion ΠΓΕ Πρέβεζα.

Στοίχημά μας είναι να κλείσουμε τα αρώματα από τη φύση της Ηπείρου στο μπουκάλι του eperion

Αξίζει ένα ευχαριστώ στους γεωπόνους της ΕΑΣ Πρέβεζας του 1993 που διεκδίκησαν και πέτυχαν τότε τον χαρακτηρισμό του ελαιολάδου Πρέβεζας ως ΠΓΕ”, σημειώνεται σε ανακοίνωση της επιχείρησης που υπογράφεται από τον κ. Αλέξη Σπύρου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ