Λ. Οικονόμου: Έτοιμη η Ελλάδα για την υποδοχή προσφύγων

prosfiges oukrania

Αφήνουν τα σπίτια και τις ζωές τους.. Ο πόλεμος άλλαξε τα πάντα και ένα εκατομμύριο Ουκρανοί γίνονται πρόσφυγες στην Ευρώπη.

Ήδη ένας μικρός αριθμός έχει φτάσει και στην Ελλάδα κι ένας μικρότερος και στην δική μας περιοχή, οι οποίοι σε αυτή την φάση, βρίσκουν καταφύγιο είτε σε συμπατριώτες τους, είτε σε συγγενείς.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτης Λευτέρης Οικονόμου από τα Γιάννινα όπου βρέθηκε δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να υποδεχθεί πρόσφυγες και να τους προσφέρει όλα όσα χρειάζονται για την διαβίωσή τους.

«Τόσο ως Υπουργείο όσο και συνολικά η Κυβέρνηση, παρακολουθούμε τις εξελίξεις, τασσόμεθα με τις συμμαχίες μας και είμαστε αλληλέγγυοι στον Ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά. Σε κάθε περίπτωση λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και την ειρηνική πορεία του ελληνικού λαού» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Οικονόμου.

Σχετικά με ένα ενδεχόμενο κύμα προσφύγων σημείωσε ότι η χώρα συνεργάζεται με την Ευρωπαική Ένωση και προετοιμάζεται για την υποδοχή προσφύγων πολέμου. «Είμαστε έτοιμοι όχι μόνο να τους υποδεχθούμε αλλά και να προσφέρουμε όσα απαιτούνται για την παραμονή τους στη χώρα. Δεν λησμονούμε ότι στην Ουκρανία διαβιεί ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων ομογενών. Οι Έλληνες που έχουμε ζήσει προσφυγιές καταλαβαίνουμε τι σημαίνει.. Θα συνδράμουμε και θα προσφέρουμε ότι χρειαστεί» κατέληξε ο Υφυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ