Κυβερνητικές ευλογίες στους αυτοσχεδιασμούς για το Πάρκο!

parko ereunas

Την αμέριστη στήριξη της Κυβέρνησης φαίνεται ότι έχουν οι ενέργειες της Περιφέρειας Ηπείρου για την κατασκευή του Πάρκου Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας, το οποίο βέβαια η πρώτη με απόφασή της τον περασμένο Δεκέμβριο απένταξε από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το Πάρκο εξελίσσεται σε αδύναμο κρίκο γα την Περιφερειακή Αρχή λόγω του κακού χειρισμού που ακολούθησε από την αρχή.

Σήμερα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με μία ΙΚΕ η οποία έχει μετοχικό κεφάλαιο μόλις πέντε χιλιάδων ευρώ παρόλα αυτά έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να κατασκευάσει και να λειτουργήσει το Πάρκο για τα επόμενα τριάντα χρόνια.

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι δημόσια έχει ειπωθεί ότι μπορεί να λειτουργεί ως όχημα άλλου επενδυτή είναι  αρκετό για να ρίχνει  σκιές σε ένα εγχείρημα που ούτως ή άλλως έχει πλέον εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά ενός πραγματικού πάρκου έρευνας.

Οι αυτοσχεδιασμοί που έχει επιδοθεί η Περιφέρεια Ηπείρου χωρίς να εξετάσει αν υφίσταται πλέον η αναγκαιότητα για ένα κτίριο τέτοιων διαστάσεων, παίρνουν με επίσημο τρόπο την κυβερνητική ευλογία!

Κι αυτό γίνεται με την επίσκεψη που πραγματοποιήσει την Πέμπτη η πολιτική ηγεσία του  Υπουργείου Ανάπτυξης –Υπουργός και Υφυπουργός- «στο χώρο Ανέγερσης του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας & Έρευνας της Περιφέρειας Ηπείρου».

Με απλά λόγια Υπουργός  και Υφυπουργός θα επισκεφθούν τα αγροκτήματα απέναντι από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τα οποία προορίζονται για ανέγερση του Πάρκου.

Προφανώς θα δώσουν πλέον και επαρκείς εξηγήσεις για τους λόγους που απένταξαν το έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ θα πρέπει να τοποθετηθούν με σαφήνεια και για το νέο σχέδιο της κατασκευής με σύμβαση παραχώρησης αξίας περίπου 70 εκατομμυρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ