Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων με επίκεντρο τα Γιάννινα… Εξηγήσεις από τη ΝΔ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Δικηγόρος από τα Γιάννινα, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, φέρεται να έχε κομβικό ρόλο σε μεγάλο κύκλωμα ελληνοποιήσεων. Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Documento, η οποία δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ αλλά και δηλώσεις του εμπλεκόμενου, ο οποίος επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης. Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, η οποία πραγματοποιήθηκε προ λίγων μηνών στην Αποκεντρωμένη Ηπείρου. Δικηγόροι και υπάλληλοι φέρεται ότι ήταν αυτοί που δημιουργούσαν τις πλαστές προϋποθέσεις για να δοθεί ιθαγένεια σε αλλοδαπούς που δεν ήξεραν καν που βρίσκεται η Ελλάδα!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα, το κύκλωμα αναζητούσε Ελληνίδες που έχουν πεθάνει ώστε να τις χρησιμοποιήσει ως κορυφή ενός γενεαλογικού δέντρου στου οποίου τα κλαδιά εμφάνιζε ως απογόνους τους αλλοδαπούς που επιχειρούσε να ελληνοποιήσει. 

Τονίζει ακόμη πως οι αρχές που ερευνούσαν την υπόθεση έπεσαν πάνω σε εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος φέρεται να επικύρωνε τα πλαστά έγγραφα και τις βεβαιώσεις που εμφάνιζαν ως απογόνους Ελλήνων τους αλλοδαπούς.

Έτσι Σύριοι και Λιβανέζοι βρίσκονται με ελληνικά διαβατήρια καθώς εμφανίζονταν απόγονοι Ελληνίδων που πριν από έναν αιώνα περίπου είχαν τελέσει πολιτικό γάμο με αλλοδαπούς!

Πέρα από το διοικητικό πόρισμα των Επιθεωρητών βρίσκεται σε εξέλιξη και προκαταρκτική εξέταση από τις δικαστικές αρχές για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι το θέμα σχετικά με τις έρευνες για κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται και δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ, αναδεικνύει την τεράστια υποκρισία των “Αρίστων” της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento σχετικά με τις έρευνες για κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται και δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ, αναδεικνύει την τεράστια υποκρισία των “Αρίστων” της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο  στέλεχος της ΝΔ ξιφουλκεί  στα ΜΜΕ κατά της “εθνικά επιζήμιας” Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ την ίδια ώρα φέρεται να εμπλέκεται σε παράνομη υπόθεση ελληνοποιήσεων!

Περιμένουμε την αντίδραση της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη σε ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα, που αναδεικνύει, εκτός των άλλων,  τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων για το σαθρό πλαίσιο που επικρατούσε . Η σημερινή κυβέρνηση διόρθωσε τις παθογένειες του παρελθόντος, ενώ έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών το νομοσχέδιο που κάνει ακόμα πιο αντικειμενικό, διάφανο και δίκαιο το σύστημα απόδοσης  ιθαγένειας», τονίζει στην ανακοίνωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ