Κτηνιατρικός Σύλλογος: Φταίει το θεσμικό πλαίσιο και όχι οι κτηνίατροι

gaidaros

Αρκετές μέρες μετά το συμβάν με την κακοποίηση και την ευθανασία του γαιδάρου στο Γραμμένο, παρεμβαίνει στο θέμα το παράρτημα Ιωαννίνων του Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Με την ανακοίνωσή του και κάνοντας μία μεγάλη διαδρομή καταλογίζει ευθύνες στο θεσμικό πλαίσιο το οποίο θεωρεί ανεπαρκές κάτι που έχει επισημάνει και στο παρελθόν.

Κατά τα λοιπά υπερασπίζεται τους κτηνιάτρους που χειρίστηκαν την υπόθεση, ιδιώτες αλλά και στελέχη της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

«Σήμερα, ο πρωτοφανής βασανισμός του γαϊδουριού έφερε στο προσκήνιο με το πιο βίαιο τρόπο το θέμα της κακοποίησης των ζωών. Ως επιστημονικός σύλλογος φροντίσαμε να ενημερωθούμε από συναδέλφους κτηνιάτρους που χειρίστηκαν το περιστατικό έχοντας εκ των προτέρων την βεβαιότητα πως οι συνάδελφοι (δημόσιοι λειτουργοί αλλά και ιδιώτες) θα είχαν πράξει σύμφωνα με την κτηνιατρική δεοντολογία και τις αρχές της επιστήμης.

Ως παράρτημα του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, γνωρίζουμε πως τα μέλη μας είναι καθημερινά παρόντα στις μάχες για την διασφάλιση της υγείας και των δικαιωμάτων των ζώων, την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά επιλέγουν να απουσιάζουν από « τηλε- επιστημονικές διαλέξεις» και «τηλε-δίκες».

Ως επιστήμονες, τα μέλη μας, γνωρίζουν πως η γνώση κατακτάται μέσα από σκληρή και μοναχική δουλειά, η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι μια σιωπηλή και συνεχής προσπάθεια και η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα όπως και προς το περιβάλλον και την κοινωνία δεν επιβάλλεται μόνο νομοθετικά αλλά καλλιεργείται ως παιδεία. Ας στρέψουμε λοιπόν το βλέμμα μας και το ενδιαφέρον μας και σε αυτή!» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ