ΚΤΕΟ: Κλειστό μέχρι την πιστοποίηση

PREBEZA_KINΣτον «αέρα» βρίσκονται όλα σχεδόν τα δημόσια ΚΤΕΟ της χώρας, μαζί και της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας που ανέστειλε τη λειτουργία του, μέχρι να λάβει την απαιτούμενη πιστοποίηση.

Ήδη με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Σταύρου Καλογιάννη, παρατάθηκε μέχρι τις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους 2013 η προθεσμία για την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα ΚΤΕΟ, ενώ είναι απαραίτητη η πιστοποίησή τους και έτσι μπαίνει το «προσωρινό» λουκέτο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου προχωρούν οι διαδικασίες πιστοποίησης και αναμένεται να ολοκληρωθούν το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου και έτσι θα είναι εφικτή η επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ. Οι υπάλληλοι του ΚΤΕΟ της Πρέβεζας απασχολούνται στο τμήμα συγκοινωνιών, αφού διοικητικά είναι ενιαία διεύθυνση.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι το διάστημα αυτό και μέχρι την επαναλειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ είναι τι θα γίνει με τα βαρέα οχήματα της περιοχής που υποχρεώνονται να περάσουν από τεχνικό έλεγχο, σε γειτονικές περιοχές αφού το δημόσιο ΚΤΕΟ είναι κλειστό και το ιδιωτικό ΚΤΕΟ δεν επιτρέπεται, βάσει νόμου, να κάνει ελέγχους στα βαρέα οχήματα (φορτηγά, λεωφορεία κά).

Ένα ακόμη ζητούμενο είναι αν το δημόσιο ΚΤΕΟ θα καταφέρει να προμηθευτεί και εγκαταστήσει το σύνολο του απαραίτητου εξοπλισμού έως τις 30 Ιουνίου, κάτι που απαιτεί αρκετά μεγάλο κόστος που θα κληθεί να επωμισθεί η Περιφέρεια Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ