Ξεκινούν χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία… Με νέους κανόνες στο Πανεπιστημιακό

Σε επαναλειτουργία μπήκαν τα τακτικά χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ενώ από τις 11 του μήνα ξεκινά η λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων. Η αναστολή των απογευματινών ιατρείων συνεχίζεται και φυσικά δεν επιτρέπεται επισκεπτήριο καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου. Από την διοίκηση του Νοσοκομείου ανακοινώθηκαν όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν στην σταδιακή επαναλειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος και τους κανόνες που ακολουθούνται για την αποφυγή προβλημάτων που σχετίζονται με την πανδημία.

Έτσι τα τακτικά χειρουργεία λειτουργούν κατά 50%. Επίσης είναι υποχρεωτική η διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου των ασθενών για SARS-COV2 στο πλαίσιο του προεγχειρητικού τους ελέγχου.

Ο έλεγχος αυτός περιλαμβάνει τουλάχιστον επτά ημέρες πριν την επέμβαση, επικοινωνία με τον ασθενή από άτομο που θα ορίσει ο Διευθυντής της αντίστοιχης κλινικής, για ένα πρώτο έλεγχο με συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο (ύπαρξη πυρετού, μετακίνησης επαφών κλπ).

Θα πραγματοποιείται προγραμματισμός προσέλευσης για δειγματοληψία test COVID. Θα επισημαίνεται στον ασθενή ότι μέχρι την προγραμματισμένη προσέλευση του, για οποιαδήποτε αλλαγή των δεδομένων στην υγεία του, να ενημερώνει τον ορισθέντα αρμόδιο για την επικοινωνία, από την κλινική.

Δύο μέρες πριν την πραγματοποίηση της επέμβασης ο ασθενής να προσέρχεται στο χώρο, που έχει καθορίσει η αντίστοιχη κλινική, για τον προεγχειρητικό έλεγχο και την δειγματοληψία COVID. Η επέμβαση πραγματοποιείται εφόσον υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα για COVID και εφόσον πληρούνται οι υπόλοιπες προϋποθέσεις του ελέγχου. 

-Επανέρχεται από 11/5/2020 η λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων στο 50% περίπου των χρονίως πασχόντων περιστατικών που εξυπηρετήθηκαν τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Τα ραντεβού που ίσχυαν πριν την έναρξη των περιοριστικών μέτρων ακυρώνονται.

Η υπηρεσία θα επικοινωνήσει με τον καθένα ξεχωριστά και με προτεραιότητα τη χρονική σειρά των ακυρωθέντων ραντεβού προκειμένου να επαναπρογραμματιστούν. Οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται στο Νοσοκομείο αυστηρά την ώρα του ραντεβού που θα ορισθεί από την Υπηρεσία.

Η είσοδος στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων θα επιτρέπεται μόνο την ώρα του ραντεβού και μόνο μετά από υπόδειξη του επιφορτισμένου γι΄αυτό υπαλλήλου. Πολίτες που πριν την προσέλευσή τους στο Νοσοκομείο εμφανίζουν οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα σχετιζόμενο με covid-19 συστήνεται να επικοινωνούν με τη Γραμματεία των εξωτερικών Ιατρείων στα τηλέφωνα 26510-99504.,26510-99505, 26510-99508 πριν την προσέλευσή τους, για τις σχετικές οδηγίες. Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους.   

-Συνεχίζεται η αναστολή  της  λειτουργίας των Απογευματινών Ιατρείων.

-Δεν επιτρέπεται το Επισκεπτήριο για όλο το 24ωρο. Επιτρέπεται η παρουσία ενός και μόνο συνοδού, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο και μόνο μετά από υπόδειξη του Διευθυντή της Κλινικής και του εφημερεύοντος Ιατρού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ