Ξεκινούν τα έργα στην Γέφυρα Πλάκας

Ο συντονισμός ενεργειών όλων των συμβαλλόμενων για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος ήταν το βασικό αντικείμενο στη συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου αναστήλωσης του γεφυριού Πλάκας.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, εκτιμήθηκαν ως ιδιαίτερα θετικά τα βήματα που έγιναν το τελευταίο διάστημα με την ανάδειξη αναδόχου του έργου.

Το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είχε την ευθύνη έγκρισης και συντονισμού των μελετών, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είχε την ευθύνη σύνταξης των μελετών και των τευχών δημοπράτησης σε συνεργασία με το Ε.Μ.Π. και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η  Επιτροπή συζήτησε στη συνέχεια τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν (έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, πιστοποίηση καταλληλότητας υλικών κλπ.).

Παράλληλα, προγραμματίσθηκαν για τον Ιούνιο οι συμπληρωματικές εργασίες (ολοκλήρωση της κατασκευής του κεφαλόδεσμου) που θα εκτελεσθούν από την Περιφέρεια Ηπείρου με την συνδρομή της εταιρίας  ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

Η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης εκτιμά ότι, με τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, οι εργασίες προχωρούν εντός του αποφασισθέντος χρονοδιαγράμματος, το οποίο προβλέπει ότι τα έργα για την αποκατάσταση  της Γέφυρας Πλάκας θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη την τρέχουσα θερινή περίοδο.

Στη Συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι κ.κ: Γ. Δέδες Γενικός Γραμματέας ΥΠ.Υ.ΜΕ., Ιωάννης Γκόλιας Πρύτανης του Ε.Μ.Π., Δημήτρης Καλιαμπάκος Καθηγητής Ε.Μ.Π., Ιωάννης Σεντελές Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, Γεώργιος Σμύρης εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, Ιωάννης Λυκοτραφίτης Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε./Τ.Η., Δημήτρης Παπαδημητρίου εκπρόσωπος του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Σοφία Δρόσου εκπρόσωπος του ΥΠ.ΠΟ.Α., Ευγενία Γατοπούλου Προϊσταμένη Γενικής Δ/νσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων (ΓΔΑΜΤΕ), Αμαλία Ανδρουλιδάκη Προϊσταμένη της Δ/νσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων (ΔΠΑΝΣΜ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ