Ξεκινά το αποχετευτικό της Λούτσας

Υπογράφτηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Δημάρχου Πάργας Αντώνη Νάστα και της εταιρείας «Κ/Ξ ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ- ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Αποχετευτικών Αγωγών (Δίκτυα Συλλογής και Μεταφοράς) και Αντλιοστασίων Λυμάτων στα όρια του Δήμου Πάργας», με συνολικό ποσό εργολαβικού ανταλλάγματος 750.000 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020, αποτελεί το ένα από τα δύο βασικά υποέργα της πράξης «Έργα Συλλογής, Μεταφοράς, Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και Οικισμών Λούτσας και Παραλίας Λούτσας Δήμου Πάργας Περιφέρειας Ηπείρου» και θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω προγραμματικής σύμβασης με τους Δήμους Πρέβεζας και Πάργας.

Περιλαμβάνει την κατασκευή ολοκληρωμένου δικτύου αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων και τα αντλιοστάσια ανύψωσης των λυμάτων για τους οικισμούς Λούτσας και Παραλίας Λούτσας του Δήμου Πάργας και συγκεκριμένα:

-Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης από αγωγούς πολυαιθυλενίου, συνολικού μήκους 7,5 χιλιομέτρων και φρεάτια επίσκεψης.

-Καταθλιπτικούς αγωγούς από PE 3ης γενιάς, για τη μεταφορά των λυμάτων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) που θα κατασκευαστεί στο Ζάλογγο.

-Τέσσερα (4) αντλιοστάσια λυμάτων.

-Τις αναγκαίες ιδιωτικές συνδέσεις των παρόδιων με το δίκτυο αγωγών ακαθάρτων.

-Λοιπά έργα υποδομής, όπως διαμορφώσεις χώρων, περιφράξεις κλπ.

Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας με αφορμή την εξέλιξη αυτή δήλωσε ότι «Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου είναι πολύ σημαντική για τους οικισμούς της Λούτσας και Παραλίας Λούτσας, γιατί θα λυθούν μεγάλα προβλήματα στην περιοχή προς όφελος του περιβάλλοντος, των κατοίκων αλλά και του τουρισμού που αποτελεί τη βασική οικονομική δραστηριότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ