Ξεκινά το μεγάλο έργο ανακατασκευής της Λεωφόρου Νιάρχου

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και την Πέμπτη ξεκινά η διαδικασία για την πλήρη ανακατασκευή της Λεωφόρου Νιάρχου. Πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και ένα από τα μεγαλύτερα που εκτελούνται στην Ήπειρο με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Την ανακοίνωση για έναρξη των εργασιών, έκανε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.  Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την περίφραξη του στρατοπέδου Βελισσαρίου, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να κατασκευαστεί ο κόμβος  στην  έκταση που  είναι υπό απαλλοτρίωση.  

Το έργο της Νιάρχου έχει συνολικό προυπολογισμό 25 εκατομμύρια ευρώ και με την ολοκλήρωσή του θα δημιουργεί ένας υπερσύγχρονος άξονας που πέραν των άλλων θα προσφέρει εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

  «Μετά την άδεια που δόθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αύριο  το πρωί Επιτροπή από  την Περιφέρεια θα επισκεφθεί στο Στρατόπεδο Βελισσαρίου. Θέλω να ευχαριστήσω  για αυτό το θέμα, που μας κρατούσε τόσο καιρό,   τον Πρωθυπουργό,  τους Υπουργούς, και τη Διεύθυνση Περιουσίας του Υπ.  Εθνικής Άμυνας. Ήταν ένα απλό θέμα, αλλά η γραφειοκρατία είναι τεράστια και χρειάστηκε να αποταθούμε  εκεί για να λυθεί. Από αύριο γίνεται η εγκατάσταση του εργολάβου, ώστε να ξεκινήσουν οι κυκλικοί κόμβοι στο τέλος της Δωδώνης και να μπούμε για την οδό Νιάρχου», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ