Ξανάδεσαν καράβια στο λιμάνι…

limani_maios1

Η γραμμή Ηγουμενίτσας Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας Λευκίμμης άνοιξε όμως η πρώτη μέρα βρήκε λίγο κόσμο στο λιμάνι.

Και είναι λογικό αφού μετακινούνται μόνο όσοι έχουν επαγγελματικούς λόγους ή λόγους υγείας.

Με δεδομένο ότι τα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά οι μετακινήσεις προς την Κέρκυρα δεν γίνονται για λόγους τουριστικούς.

Η λειτουργία ωστόσο των ακτοπλοικών γραμμών αποτελεί ένα ακόμη βήμα επιστροφής στην κανονικότητα.

Εν τω μεταξύ την ανάγκη να βρεθούν επιπλέον τρόποι στήριξης της ακτοπλοΐας, καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η επιβατική κίνηση τον Ιούνιο σε σχέση με πέρυσι θα κινηθεί καθοδικά, αγγίζοντας τα επίπεδα του 85% με 90%, επισήμαναν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης, εκφράστηκε ικανοποίηση για την επανεκκίνηση της ελεύθερης μετακίνησης προς όλα τα νησιά, αλλά και η απόλυτη θετική πιστοποίηση της εφαρμογής των μέτρων προστασίας για τα ταξίδια με τα πλοία.

Μεταξύ των δύο πλευρών συζητήθηκε επίσης το θέμα της πρόσθετης ενίσχυσης του κλάδου, ο οποίος έχει έντονα πληγεί από την πανδημία, με τον κ. Πλακιωτάκη να αναφέρει, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, ότι η κυβέρνηση μελετά τρόπους με τους οποίους αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, αφού μίλησε για την άριστη συνεργασία των μελών της ΣEEN στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, τόνισε τη σημασία της επιβατηγού ναυτιλίας για τη χώρα μας, αφού διασφαλίζει την επικοινωνία του 15% του πληθυσμού που ζει στα νησιά μας με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Αναφέρθηκε επίσης στην έκτακτη επιχορήγηση ύψους 15 εκ. ευρώ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση όλων των νησιών, στη μείωση από 1ης Ιουνίου του ΦΠΑ στα εισιτήρια των πλοίων από 24% σε 13%, αλλά και στην κάλυψη ναυτικών με επιδότηση του καθεστώτος αναστολής εργασίας, καθώς και στην αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ