Κρούσματα στην Πυρηνική Ιατρική, πλήγμα για το νοσοκομείο

nosokomeo panepistimiako

Νέο πλήγμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και μάλιστα σε εξειδικευμένο τμήμα, το μοναδικό που λειτουργεί στην Ήπειρο.

Πρόκειται για το τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής που αναστέλλει αρκετές από τις λειτουργίες του μετά από δύο θετικά κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν.

Πρόκειται για έναν γιατρό κι έναν ακτινοφυσικό. Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει ότι τα κρούσματα αυτά έρχονται σε συνέχεια άλλου θετικού σε γιατρό του ίδιου τμήματος, που είχε επιβεβαιωθεί την περασμένη Δευτέρα.

Σχεδόν το σύνολο του υπόλοιπου προσωπικού, διαφόρων ειδικοτήτων (13 άτομα) βγαίνουν σε καραντίνα έως την άλλη Τετάρτη, παρότι ήταν αρνητικοί στον χθεσινό έλεγχο.

Το δυστύχημα είναι ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο τμήμα στο ΓΝ Χατζηκωστα.

Η ανάγκη για περισσότερους και συχνότερους ελέγχους προσωπικού και ασθενών και η τροφοδότηση με νέο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για την δημιουργία εφεδρειων προσωπικού, γίνεται όλο και πιο επιτακτική την στιγμή που ανοίγει και η νέα 2η ΜΕΘ Covid.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο υπερφορτώνεται συνεχώς. Έχει αναπτύξει 105 κλίνες Covid και ο κίνδυνος διασποράς του ιού στο προσωπικό αυξάνεται.

Υγειονομικοί επισημαίνουν την ανάγκη ανάπτυξης δομών και κλινών εξωνοσοκομειακά καθώς και στις πρωτοβάθμιες δομές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ