Κρούσματα στην Αιματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού

covid nosokomeio

Θετική στον Covid-19 βρέθηκε συνοδός ασθενούς της Αιματολογικής Κλινικής, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, κατά την διάρκεια rapid test που διενεργεί τις μέρες αυτές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Στο Νοσοκομείο για μία ακόμη φορά σήμανε συναγερμός.

Μετά το θετικό κρούσμα ακολούθησαν τεστ σε τέσσερις ασθενείς που βρισκόταν στον ίδιο θάλαμο με την θετική συνοδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο βρέθηκαν θετικοί, ένας αρνητικός και ένας οριακά αρνητικός.

Οι δύο θετικοί ήδη διακομίσθηκαν στην Μονάδα Λοιμωδών.

Από το πρωί έγινε έλεγχος στο προσωπικό της Κλινικής και τα τεστ όλων ευτυχώς ήταν αρνητικά.

Σε προληπτική καραντίνα τέθηκαν έξι νοσηλευτές της Κλινικής για τις επόμενες επτά ημέρες, αλλά κανένας γιατρός καθώς κρίθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος λόγω της εγγύτητας και του χρόνου παραμονής στο θάλαμο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι γιατρός της ΩΡΛ που εξέταζε καθημερινά έναν από τους θετικούς ασθενείς πήρε κανονική άδεια ενώ το προσωπικό της κλινικής δεν ενεπλάκη στην ιχνηλάτηση.

Όπως αναφέρουν άνθρωποι από το νοσοκομείο, είναι πολλοί οι συνοδοί ασθενών που εισέρχονται στους χώρους των κλινικών χωρίς να ελέγχονται, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους καθώς ο ιός μπορεί πολύ εύκολα να μεταφερθεί στους ασθενείς και το προσωπικό.

Εάν δεν υπήρχε η ολιγοήμερη παρουσία του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο ΠΓΝΙ για την διενέργεια test ίσως να μην είχε εντοπιστεί το θετικό κρούσμα σε συνοδό ασθενούς και μην να ακολουθούσε ο έλεγχος στην πλέον ευαίσθητη κλινική, την Αιματολογική.

 Μετά τους έξι νοσηλευτές που τέθηκαν σε καραντίνα το προσωπικό μειώνεται σημαντικά και θα καλύπτουν τις ανάγκες μόλις δύο σε κάθε βάρδια.

Πρόκειται για ένα ακόμη συμβάν που αποδεικνύει τις εύθραυστες ισορροπίες στο νοσοκομείο, οι οποίες μπορούν να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή.

Πρόκειται για ένα ακόμη συμβάν που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν περιθώριο για μετακινήσεις, όπως συνέβη με τους τρεις γιατρούς που ήδη βρίσκονται σε νοσοκομεία της Μακεδονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ