Κρούσματα και εμβολιασμοί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Ηπείρου

sxoleia geniki

Ξεπερνά το 89% ο εμβολιασμός μεταξύ των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε όλες τις σχολικές μονάδες της Ηπείρου, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό αφού είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο της περιοχής στον γενικό πληθυσμό.

Πολύ χαμηλή όμως είναι η εμβολιαστική κάλυψη μεταξύ των μαθητών καθώς φτάνει μόλις στο 21,2%.

Εξαιρετικά υψηλό είναι το ποσοστό εμβολιασμού στο βοηθητικό προσωπικό των σχολείων –καθαρίστριες, κυλικεία κλπ- καθώς φτάνει στο 88,2% όπως και όσων υπηρετούν σε άλλους φορείς της δημόσιας εκπαίδευσης όπου φτάνει το 81,5%.

Τα στοιχεία έχει συγκεντρώσει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και όπως ανέφερε στο Epiruspost ο Περιφερειακός Διευθυντής Κώστας Καμπουράκης «χρειάζεται να γίνει μία καμπάνια ενημέρωσης στους μαθητές ώστε τα ποσοστά εμβολιασμού που καταγράφονται σήμερα να αυξηθούν».

Η γενική εικόνα από τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Ήπειρο είναι καλή. Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 86 κρούσματα μεταξύ του μαθητικού πληθυσμού και 13 μεταξύ των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης οι μαθητές που νοσούν αυτό το διάστημα ανέρχονται σε 26 και προέρχονται από 24 διαφορετικά τμήματα σχολείων. Επίσης νοσεί ένας εκπαιδευτικός.

Όπως ανέφερε ο κ. Καμπουράκης η εικόνα στην Ήπειρο μέχρι στιγμής είναι καλύτερη από αυτή που παρουσιάζουν άλλες περιοχές της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ