Κρούσματα… Από Οκτώβριο σε Οκτώβριο

askisi_etoimotitas1

Ο περσινός Οκτώβριος ήταν ο δυσκολότερος μήνας για το νομό Ιωαννίνων καθώς βρέθηκε στην καρδιά της πανδημίας. Τα κρούσματα αυξανόταν και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το μοναδικό μέχρι τότε στην Ήπειρο για ασθενείς Covid χτύπησε συναγερμός.

Τον περσινό Οκτώβριο είχαν επιβεβαιωθεί στο Νομό 638 κρούσματα. Ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι τότε.

Ένα χρόνο μετά..

Ο φετινός Οκτώβριος εξακολουθεί να δίνει υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων στην περιοχή και όπως δείχνουν τα πράγματα θα αφήσει περισσότερα από τον αντίστοιχο του προηγούμενου έτους.

Με βάση και τους αριθμούς της Παρασκευής στο Νομό Ιωαννίνων έχουν επιβεβαιωθεί 479 κρούσματα.

Οι νοσηλείες στα δύο νοσοκομεία της πόλης φτάνουν στις τριάντα. Αντικειμενικά είναι περισσότερες από κείνες που υπήρχαν τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Κι αν δεν καταγράφεται πίεση στα νοσοκομεία είναι γιατί οι υποδομές και οι κλίνες για ασθενείς Covid υπερδιπλασιάστηκαν στο διάστημα αυτό.

Στοιχείο που επίσης διαφοροποιεί την πανδημία είναι ότι πέρυσι είχαν σημειωθεί μεγάλες συρροές κρουσμάτων. Κρούσματα δηλαδή που προερχόταν από τους ίδιους χώρους όπως τα γηροκομεία.

Φέτος το βασικό χαρακτηριστικό είναι η διασπορά στην κοινότητα και η ενδοοικογενειακή μετάδοση.

Πέρυσι οι αριθμοί τρόμαζαν. Φέτος φαίνεται ότι έγιναν συνήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ