Κρούσμα και στον Δικηγορικό Σύλλογο

dikastiko_farsa1

Θετικός στον Covid-19 βρέθηκε δικηγόρος των Ιωαννίνων, όπως ανακοίνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος με σχετική του ανάρτηση.

Όπως αναφέρει ο συγκεκριμένος δικηγόρος ήταν σε καραντίνα από την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου λόγω διάγνωσης θετικού κρούσματος σε μέλος της οικογένειάς του.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος είχε επισκεφθεί τον Σύλλογο την Τρίτη 29.9.2020 και Τετάρτη 30.9.2020 καθώς εντοπίστηκε στο βιβλίο εισερχομένων που τηρείται στον Σύλλογο.

Οι συνεργάτες δικηγόροι στο γραφείο του θετικού κρούσματος βρίσκονται ήδη σε καραντίνα και θα υποβληθούν σε εξέταση δείγματος όποτε τους υποδειχθεί από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το Προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου επικοινώνησε με την Πρόεδρο Εφετών ενώ ζητήθηκε από τον Δήμο Ιωαννιτών να προβεί σε απολύμανση του Μεγάρου πρωτίστως για ψυχολογικούς λόγους καθώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν διαθέτει προς στιγμή πιστώσεις για απολυμάνσεις αν δεν υπάρχουν μαζικά κρούσματα.

«Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει συνεχής συνεργασία προκειμένου να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες κατόπιν υποδείξεων του ΕΟΔΥ και της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας Ηπείρου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου.

Η Πρόεδρος Εφετών προέτρεψε όλους τους δικηγόρους να κάνουν χρήση:

Α. των διατάξεων για την από κοινού ηλεκτρονική υποβολή αιτήματος αναβολής στις πολιτικές υποθέσεις και

Β. για την παράσταση με δήλωση κατ’ άρθρο 242 ΚΠολΔ, ώστε να περιορίζεται η φυσική παρουσία και ο συνωστισμός στους χώρους των δικαστηρίων.

Επίσης να προτρέπουν τους εντολείς τους να μην προσέρχονται εξ αρχής μαζί με τους μάρτυρες στο μέγαρο και στα ακροατήρια.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων εφιστά την προσοχή σε όλους και κυρίως στα μέλη του να τηρούν τα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ