Μεγάλη παρτίδα από κροτίδες… Συνελήφθη 52χρονος

ARTA KROTIDES 5 4

ARTA KROTIDES 5 4Με εντατικοποίηση των ελέγχων για διακίνηση κροτίδων και βεγγαλικών εν όψει των εορτών του Πάσχα, προειδοποιεί η τοπική αστυνομία.

Η πρώτη μεγάλη υπόθεση κροτίδων που απευθύνονταν κυρίως σε παιδιά έρχεται από την περιοχή της Άρτας.

 

Στα Αμπέλια Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, συνελήφθη ένας 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή και πώληση παιδικών αθυρμάτων και κροτίδων καθώς και για κατοχή λαθραίου καπνού.

Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια αιφνιδιαστικού αστυνομικού ελέγχου σε σπίτια, ιδιοκτησίας του 52χρονου στα Αμπέλια Άρτας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (2.098) παιδικά αθύρματα και κροτίδες καθώς και (3.346) γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, εν όψει του εορτασμού του Πάσχα, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.

Οι έλεγχοι δεν θα αποσκοπούν μόνο στη τήρηση της νομοθεσίας, αλλά κυρίως στην πρόληψη πιθανών ατυχημάτων και θα επικεντρωθούν κυρίως στον εντοπισμό χώρων όπου οι κροτίδες και τα βεγγαλικά φυλάσσονται ή καταστημάτων όπου πουλιούνται. Παράλληλα όμως, έλεγχοι Θα πραγματοποιούνται και σε μεμονωμένα άτομα τα οποία χρησιμοποιούν τα αντικείμενα αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ