Κριτική και από τον Σ. Ριζόπουλο για το «Γιάννινα- Κακαβιά»

rizopoulos spiros

Κριτική και για το έργο Ιωαννίνων- Κακαβιάς άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Η μελέτη του έργου βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης, την ώρα που στην περιοχή αναμενόταν η δημοπράτηση του έργου σύμφωνα με όλες τις εξαγγελίες.

Ο κ. Ριζόπουλος εξήγησε ότι με τις διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρηθούν το έργο δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι του 2024.

«Ο διεθνής διαγωνισμός με το κόστος αυτό που έχει δεν μπορεί να έχει παραδοτέο νωρίτερα από έξι μήνες από την ημέρα που προκηρύχθηκε. Από εκεί και μετά χρειάζεται ένας χρόνος για να προκύψει ο προσωρινός ανάδοχος και άγνωστο πόσος ακόμα μέχρι να ανακηρυχθεί τελικός. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι με βασική υπαιτιότητα του Περιφερειάρχη το έργο αυτό δεν ξεκινάει πριν το καλοκαίρι του 2024. Οι παλινωδίες του κ. Καχριμάνη να πάρει τις μελέτες εκείνος μόνο και μόνο για να τις επιστρέψει στο Υπουργείο 1,5 χρόνο μετά είναι η απόλυτη ομολογία αποτυχίας για το έργο αυτό. Μια ακόμα θητεία Καχριμάνη θα συνοδευτεί με το απόλυτο μηδέν για το Ιωάννινα – Κακαβιά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.

Καταλήγοντας μάλιστα τόνισε ότι οι χειρισμοί του Περιφερειάρχη στο συγκεκριμένο έργο εξέθεσαν και την κυβέρνηση, η οποία παρασυρόμενη από τις πιέσεις του κ. Καχριμάνη είχε δηλώσει ότι το έργο θα δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ