Κρίσιμη συνάντηση και πολιτικό συμβούλιο

PAPANDREOYΣτις 12 το μεσημέρι της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με το Γιώργο Παπανδρέου, με την οποία κλείνει ο κύκλος των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, την Τρίτη το μεσημέρι, στις 15.00, θα πραγματοποιηθεί και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ κατά το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να δρομολογήσεις τις διαδικασίες για την ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λουκάς Παπαδήμος φέρεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το τοπίο και έχει καταλήξει σε έναν «οδικό χάρτη» τριών σημείων που θα πρέπει να ακολουθηθεί ώστε η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Όπως γράφει η «Καθημερινή», ο πρωθυπουργός επιθυμεί να «επικυρώσει» τον οδικό χάρτη μέσω των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, οι οποίες ξεκίνησαν την Παρασκευή με τον πρόεδρος της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ο χάρτης αυτός θεωρείται επιβεβλημένος και από τις Βρυξέλλες, που εκτιμούν πως «τυχόν πτώση της κυβέρνησης και εκλογές σημαίνουν στην πράξη πτώχευση της Ελλάδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ