Κρίση εξ αιτίας των…. κρίσεων

ellinikh_astynomiaΚρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό προκαλούν οι κρίσεις που επρόκειτο να ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες στην Ελληνική Αστυνομία. Η Νέα Δημοκρατία πιέζει με κάθε τρόπο ώστε να ξεκινήσουν μετά τις εκλογές, να μην γίνουν δηλαδή από την νυν ηγεσία, γεγονός στο οποίο προς το παρόν αντιδρά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που προέχει είναι να αποφευχθούν τα ευτράπελα που είχαν σημειωθεί το προηγούμενο διάστημα, όπου αξιωματικοί μπήκαν στο ψυγείο μέσα σε μία νύχτα.

Η κόντρα άρχισε μετά τη σημερινή ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γ. Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να γίνουν τώρα κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, υπογράμμισε πως «ο πρωθυπουργός έχει διαβεβαιώσει τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά ότι δεν πρόκειται να γίνουν κρίσεις στην ΕΛΑΣ».

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζεται ότι «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, εποπτεύει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων του κράτους, όπως ψηφίζονται από τη Βουλή των Ελλήνων».

Αναφέρει, επίσης, ότι «η διαδικασία των κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ορίζεται επακριβώς από την κείμενη νομοθεσία, πραγματοποιείται από τα θεσμοθετημένα Συμβούλια Κρίσεων και αποτελεί υπόθεση εσωτερικής λειτουργίας των δύο Σωμάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ