Κραυγή απόγνωσης από το Οικονομικό… Συμβιώνουν με τα αδέσποτα!

adespanep16

adespanep16

Υποχρεωμένοι σε μία ασυνήθιστη συμβίωση είναι οι διδάσκοντες και οι φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Και η συμβίωση αφορά στα αδέσποτα, η ύπαρξη των οποίων αποτελεί μείζον πρόβλημα στην Πανεπιστημιούπολη.

Περί τους δέκα με δεκαπέντε σκύλους βρίσκονται στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του κτιρίου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης όπου στεγάζεται και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.

Αυτά τα αδέσποτα σκυλιά μπαινοβγαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας, βρίσκονται έξω από τα γραφεία, είναι μέσα στο χώρο του κυλικείου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, πίνουν νερό μέσα από τις τουαλέτες που χρησιμοποιούνται από μέλη ΔΕΠ και φοιτητές / φοιτήτριες και αφήνουν τις ακαθαρσίες τους στους κοινόχρηστους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του κτιρίου.

Πολύ συχνά φοιτητές φοβούμενοι από την παρουσία των σκύλων ζητούν τη βοήθεια των καθηγητών προκειμένου να εισέλθουν στο κτίριο και στις αίθουσες διδασκαλίας.

Το πρόβλημα αυτό επιτείνεται κατά τις απογευματινές, βραδινές και πολύ πρωινές ώρες όπου οι σκύλοι συχνά σχηματίζουν αγέλη.

Η συμπεριφορά αυτή δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας και φόβου σε εμάς και στους φοιτητές μας με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η μετακίνηση προς τους χώρους στάθμευσης των αυτοκινήτων, προς τη στάση λεωφορείων, προς το φοιτητικό εστιατόριο ή και άλλα κτίρια της Πανεπιστημιούπολης.

Στους διδάσκοντες έχει καταγγελθεί ότι οι φοιτητές επιλέγουν μαθήματα που δεν διδάσκονται κατά τις απογευματινές ώρες φοβούμενοι τις αγέλες των σκύλων. Άλλοι δε αποφεύγουν για τον ίδιο λόγο να προσέρχονται στο εστιατόριο.

Τον τελευταίο καιρό οι αναίτιες επιθέσεις των αδέσποτων σκύλων εναντίον φοιτητών και μελών ΔΕΠ έχουν αυξηθεί. Αρκετά από αυτά τα περιστατικά έχουν καταγραφεί και στα Επείγοντα Περιστατικά των Νοσοκομείων της πόλης.

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, συζήτησε διεξοδικά το θέμα και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, έχει ενημερώσει τον Κοσμήτορα της Σχολής αλλά και την Διοίκηση του Πανεπιστημίου για το έντονο πρόβλημα που βιώνει.

“Θεωρούμε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πιστεύουμε ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί ακόμη και κάποιο θανατηφόρο περιστατικό από τις επιθέσεις των αδέσποτων σκύλων”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος καταγγέλλει προς κάθε αρμόδιο:
(α) την έλλειψη συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές στους χώρους του κτιρίου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και γενικότερα της Πανεπιστημιούπολης.

(β) τη μη λήψη επαρκών μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παρουσίας και επιθετικής συμπεριφοράς αδέσποτων σκύλων.

Απαιτεί την άμεση απομάκρυνση των αδέσποτων σκύλων από το κτίριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας για όλους όσους βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη με ταυτόχρονο σεβασμό στα δικαιώματα των ζώων.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ