Κραυγή αγωνίας για το Γηροκομείο

theoklitos1

theoklitos1Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Γηροκομείο Ιωαννίνων πήρε φέτος συγκινητικές διαστάσεις. Αφορμή αποτέλεσε η κραυγή αγωνίας του Μητροπολίτη Ιωαννίνων για την τύχη του Ιδρύματος που αποτελεί το μοναδικό καταφύγιο για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Η οικονομική κατάσταση είναι κάθε χρόνο και χειρότερη, καθώς η απόδοση των μετοχών στην Εθνική Τράπεζα, από το Κληροδότημα Ζωσιμά, είναι μηδενική. Αποτέλεσμα της γενικότερης οικονομικής κρίσης. Να σημειωθεί ότι το μέρισμα αυτό αποτελούσε τη βασική χρηματοδοτική πηγή για το Γηροκομείο.

«Αν γλίτωσε στον πόλεμο, να μην το θάψουμε τώρα στην ειρήνη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεόκλητος. «Υπάρχει μία μεγάλη δυσκολία διότι δεν υπάρχουν εισοδήματα. Και ότι μπορεί ο καθένας θα κάνει. Θέλω τη συνοχή και την αγάπη σας.

Τα τελευταία χρόνια έχει πέσει γκρίνια. Μην προσθέσετε τη γκρίνια στην ανέχεια διότι θα τινάξουμε το ίδρυμα στον αέρα. Τρία χρόνια έχουμε να εισπράξουμε εισοδήματα από τις μετοχές μας στην τράπεζα. Χρειάζεται ομόνοια, ανοχή και αγάπη» σημείωσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Με την αποστροφή αυτή έδωσε το στίγμα της κατάστασης και παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την τύχη του Γηροκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ