Κραυγή αγωνίας για τα προβλήματα από τους λαθρομετανάστες

afganoiΣε καθεστώς τρόμου ζουν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Φιλοθέης εξ αιτίας της παρουσίας εκατοντάδων Αφγανών και Πακιστανών μεταναστών που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή. Οι κλοπές και οι διαρρήξεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και η κατάσταση μήνα με το μήνα χειροτερεύει.

Σ’ αυτό το περίεργο τοπίο που έχει δημιουργηθεί προστέθηκε και ο οικισμός των τσιγγάνων, που δημιουργήθηκε εκεί και όλο μεγαλώνει.

Όλο αυτό το διάστημα οι φορείς ήταν θλιβερά απόντες.

Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι και οι κάτοικοι της Φιλοθέης με μία ανοιχτή επιστολή περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που βιώνουν και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων.

«Καθημερινά πολλοί είναι οι συγχωριανοί μας που πέφτουν θύματα κλοπών, διαρρήξεων, επιθέσεων ακόμα και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια από τους πάρα πολλούς πλέον Αφγανούς, Πακιστανούς και τώρα τελευταία και αθίγγανους που πραγματικά έχουν κυριεύσει την περιοχή. Ο οικισμός μας που ουδέποτε μέχρι σήμερα, είχε απασχολήσει με περιστατικά βίας, κλοπών κλπ, είναι ίσως ο μόνος που βρίσκεται σε τόσο μεγάλη κατάσταση ανασφάλειας και φόβου με όλα όσα εκτυλίσσονται καθημερινά και τα οποία δεν βγαίνουν πάντα στο φως της δημοσιότητας. Δε ζητάμε τίποτε παραπάνω παρά όσα ισχύουν για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας. Διότι η απουσία των κρατικών μηχανισμών που για όλους εμάς είναι πάντα εκεί, έτοιμη να ελέγξει την κάθε μας κίνηση και να μας επιβάλλει πάσης φύσεως κυρώσεις και πρόστιμα, στις περιπτώσεις που παρατηρούνται παραβάσεις, ακόμη και μικρής και ασήμαντης πραγματικά μορφής, δε μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση να μένουν αδρανείς», σημειώνεται στη μακροσκελή επιστολή των κατοίκων.

Τα αιτήματα είναι απολύτως συγκεκριμένα. Έτσι ζητούν:

– Από την αρμόδια Πολεοδομία Άρτας: Να ελέγξει αν ο οικισμός των αθίγγανων που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μας (επί της Ε.Ο.Άρτας-Ιωαννίνων, μετά την Φιλοθέη-δεξιά και αριστερά) και συνεχώς πολλαπλασιάζεται, πληροί τις απαιτήσεις του νόμου προς ανοικοδόμηση σπιτιών και αν έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες προς τούτο άδειες.

– Από την Δημόσια Υπηρεσία Ηλεκτροδότησης: Να ελεγχθεί πώς είναι δυνατόν να έχει ηλεκτροδοτηθεί ο εν λόγω οικισμός χωρίς καμία άδεια.

– Από την Υγειονομική Υπηρεσία: Να ελεγχθεί αν πληρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και αν έχουν κατασκευαστεί τα απαραίτητα αποχετευτικά συστήματα στον ανωτέρω οικισμό.

– Από την Δ/νση Τεχνικών Έργων τnς Περιφέρειας Ηπείρου: Να ελεγχθεί και να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις για την κυκλοφορία μεταναστών στην βοηθητική λωρίδα της εθνικής οδού Άρτας-Ιωαννίνων (από γεφύρι Άρτας μέχρι γέφυρα Καλογήρου), διότι η μέχρι τώρα άναρχη και χωρίς σήμανση κυκλοφορία τους εγκυμονεί κίνδυνο ατυχήματος, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.

– Από την Αστυνομική Δ/νση Άρτας: Να ελεγχθεί η νομιμότητα των μεταναστών στην περιοχή μας και να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις για την ασφαλή μετακίνηση τους στην εθνική οδό Άρτας-Ιωαννίνων. Επίσης να αυξηθούν οι περιπολίες αστυνομικών στην περιοχή μας, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και να αποφευχθούν κλοπές κτλ.

-Από το ΙΚΑ Άρτας: Να ελεγχθεί η νομιμότητα των κτιρίων του οικισμού αθίγγανων στην περιοχή μας στις αρμοδιότητες που αφορούν το ΙΚΑ (ένσημα κτλ) και να ελεγχθεί επίσης το νόμιμο της εργασίας των μεταναστών, καθώς και των εργοδοτών τους.

-Από την Δημόσια Οικονομική Εφορία Άρτας: Να ελεγχθεί κατά πόσο είναι σύννομη η παραχώρηση στέγης στους μετανάστες σε κτίρια και αποθήκες τις περιοχής μας (μισθωτήρια κτλ). Τα κτίρια αυτά είναι επί της εθν.οδ. Άρτας-Ιωαννίνων μέχρι την γέφυρα Καλογήρου.

– Από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου: Να επιληφθεί του θέματος και να το αναδείξει σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

– Από τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας: Να επιληφθεί του θέματος και να το αναδείξει σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ