Κραυγή αγωνίας από τα σύνορα…. Έκλεισαν εν μία νυχτί το στρατιωτικό φυλάκιο στο Πληκάτι, συμμορίες ρήμαξαν το χωριό

synoriakoiΛίγες μέρες πέρασαν από τη στιγμή που έκλεισε το στρατιωτικό φυλάκιο στο Πληκάτι και ήδη το χωριό κοντεύει να λεηλατηθεί από σπείρες αγνώστων που δρουν ανενόχλητες. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι λιγοστοί κάτοικοι στο Epiruspost.gr μέσα σε μία βδομάδα, καταγράφηκαν τέσσερις κλοπές, ενώ έχουν ανοιχθεί αποθήκες και έχουν κλαπεί ζώα από τα κοπάδια.

Πληροφορίες δε που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι οι ίδιες συμμορίες άνοιξαν κι έκλεψαν ακόμη και το στρατιωτικό φυλάκιο, το οποίο μέχρι πριν λίγες ημέρες λειτουργούσε.

Οι λιγοστοί κάτοικοι που διαμένουν την περίοδο του χειμώνα, φοβούνται για τη ζωή τους και είναι ανήμποροι να υπερασπιστούν την περιουσία τους.

Κλειδώνονται στα σπίτια και προσεύχονται να ξημερώσουν ζωντανοί.

«Αν είναι δυνατόν, έκλεισαν το φυλάκιο που είναι μια ανάσα από τα σύνορα και κρατάνε άλλα στα κέντρα των πόλεων, πέραν αυτού η αστυνομία είναι άφαντη με αποτέλεσμα οι κακοποιοί να κάνουν «πάρτι» στην κυριολεξία.

Ας αναλογιστούμε λοιπόν τι θα γίνουν τα χωριά αυτά χωρίς φύλαξη και πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση. Αν μπορούσαν έστω και για λίγο οι ιθύνοντες να ‘ρθουν στη θέση των ηλικιωμένων αυτών ανθρώπων που ζουν και επιβιώνουν με τα αγαθά που τους προσφέρει η γη και κοπιάζουν γι’ αυτά, πως είναι να τα βλέπουν να χάνονται «εν μια νυκτί». Είναι ντροπή λοιπόν να αφήνουμε απροστάτευτους τους ανθρώπους αυτούς!

Παρακαλούμε τον στρατηγό της 8ης Μεραρχίας να επιληφθεί του θέματος και η αστυνομία να κάνει αισθητή την ύπαρξή της, δίνοντας μήνυμα στους δράστες και ελπίδα στους κατοίκους», σημειώνεται στην επιστολή που έστειλαν στο Epiruspost.gr κι αποτελεί όντως η επιστολή αυτή μία κραυγή αγωνίας από την παραμεθόριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ