Κρανίου τόπος… Σκόπιμους εμπρησμούς βλέπει η μειονότητα

alvania fk

alvania fk

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στα μειονοτικά χωριά, αφού προκάλεσαν τεράστια καταστροφή αλλά και μεγάλη κοινωνική αναστάτωση. Οι πυρκαγιές ξέσπασαν η μία μετά την άλλη, τόσο στην Δρόπολη όσο και στο Φοινίκι, με τους κατοίκους τις πρώτες μέρες τουλάχιστον, να δίνουν μόνοι τους τη μάχη για να σώσουν τα σπίτια τους.

Η συνδρομή των Τιράνων ήταν απειροελάχιστη ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός της πλήρους αποσιώπησης των πυρκαγιών, από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας.

Το τελευταίο διήμερο, εισήλθαν στο αλβανικό έδαφος πυροσβεστικά οχήματα από τα Γιάννινα ενώ έγιναν ρίψεις και από αεροσκάφη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Την Κυριακή η κατάσταση είναι βελτιωμένη με την πύρινη λαίλαπα να έχει κοπάσει… Στη μειονότητα, όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που μιλούν για εμπρηστικές ενέργειες και για σκοπιμότητες τις ημέρες που καταγράφεται αθρόα επιστροφή των Βορειοηπειρωτών.

Σκόπιμες ενέργειες βλέπει πίσω από τις πυρκαγιές και ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες. Με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καυτηριάζει αφενός το γεγονός ότι τις ημέρες αυτές σημειώνονται πολύωρες διακοπές ρεύματος, ενώ το πόσιμο νερό φτάνει με το σταγονόμετρο και αφετέρου καυτηριάζει την απουσία του κράτους.

«Πρόκειται απλώς για ολική ανεπάρκεια μέσων πυρόσβεσης ή για διαβολικές πολιτικές ενορχηστρωμένες που στρέφονται κατά των μελών της Μειονότητας κατά τις γιορτινές αυτές μέρες;», διερωτάται…

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ