Κουβαλάει γεννήτριες η ΔΕΗ… Απίστευτη ταλαιπωρία στα χωριά της Κόνιτσας!

plikati xioni

Σε μία εποχή όπου το κράτος… εκσυγχρονίζεται, ψηφιοποιείται και αναπτύσσει υπηρεσίες διευκόλυνσης των πολιτών, αρκεί μία χιονόπτωση λίγων ωρών για να αφήσει χωρίς ρεύμα –επί μέρες τώρα- ορεινά κι απομακρυσμένα χωριά της Κόνιτσας.

Έτυχε φέτος να είναι στην Κόνιτσα, γιατί πέρυσι το ίδιο ακριβώς σενάριο είχε γραφεί στο Ζαγόρι.

Ένας σπασμένος στύλος και κομμένα καλώδια από κλαδιά δέντρων σε περισσότερα από είκοσι σημεία προκάλεσαν το πρόβλημα σε Βούρμπιανη, Ασημοχώρι, Χιονιάδες, Γοργοπόταμος, Πληκάτι, Οξυά κι άλλους οικισμούς!

Τέταρτη μέρα σήμερα!!!

Ο ΔΕΔΔΗΕ από την Δευτέρα τοποθέτησε τρεις γεννήτριες επιχειρώντας έτσι να δώσει ρεύμα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις!

Κάποιες δουλεύουν, κάποιες έχουν προβλήματα.

Ρεύμα μετ’ εμποδίων και όχι από το ακριβοπληρωμένο δίκτυο!

Γιατί το σενάριο επαναλαμβάνεται και τείνει να γίνει όλο και πιο συχνό; Τα σημεία που κατασκευάστηκε μερικές δεκαετίες πριν το δίκτυο της ΔΕΗ, σήμερα έχει μετατραπεί σε δάσος. Κι όχι μόνο στην Κόνιτσα, αλλά στα περισσότερα χωριά της Ηπείρου.

Όποιος επισκεφθεί χωριό και απομακρυσμένους οικισμούς δεν θα καταφέρει να δει τους στύλους καθώς έχουν καλυφθεί από δέντρα και τα καλώδια είναι ένα με τα κλαδιά.

Πολλές φορές η ΔΕΗ συναντά την άρνηση του δασαρχείου για τον καθαρισμό μιας επαρκούς ζώνης πέριξ του δικτύου της… Υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου που αδυνατούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους… Το αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μένουν στο σκοτάδι και την παγωνιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ