Κουδούνι την Δευτέρα για τα προσφυγόπουλα στην Κόνιτσα

konitsa sirioi

konitsa sirioi

Το πρώτο κουδούνι για τα παιδιά προσφύγων θα χτυπήσει στις 10 Οκτωβρίου, με το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει πού θα λειτουργήσουν οι πρώτες δομές.

Μία από τις δομές θα λειτουργήσει στην Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Κόνιτσα, το πρώτο που άνοιξε στην περιοχή.

Σκοπός του Υπουργείου είναι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου τα προσφυγόπουλα σε όλα τα Κέντρα Φιλοξενίας να έχουν ενταχθεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

«Η εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων υπακούει στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας για την περίθαλψη και το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην εθνική νομοθεσία και στο αίσθημα του ελληνικού λαού, φιλοξενίας, αλληλεγγύης και αγάπης προς τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους», τόνισε ο υπουργός Νίκος Φίλης.

Οι πρώτες δομές, θα λειτουργήσουν σε δύο κέντρα φιλοξενίας της Αττικής, σε δυο της Θεσσαλονίκης, σε ένα στην Ήπειρο, σε ένα στην Εύβοια, καθώς και σε 20 σχολεία.

Συνολικά 1.500 παιδιά θα δώσουν το «παρών» αρχικά, την πρώτη ημέρα του σχολείου.

«Η σταδιακή λειτουργία των υπολοίπων κέντρων, ακολουθεί την πρόοδο της εμβολιαστικής κάλυψης του υπουργείου Υγείας», ανέφερε ο γ.γ. του υπουργείου, Γιάννης Παντής.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ