«Κόβονται» τα οδικά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης

ionia tounel egnatia

Έργα ύψους 12 δις ευρώ υποχρεώνεται να κόψει η χώρα μας από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μετά από υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα σοβαρότερα προβλήματα συμβατότητας έχουν ανακύψει με τα οδικά έργα που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα τα οποία από την Κοινότητα θεωρούνται δημόσιες επενδύσεις και κατ’ αρχήν δεν έγιναν δεκτά.

Όπως είναι γνωστό στα έργα που είχε περιλάβει η Ελληνική Κυβέρνηση είναι η ολοκλήρωση του Ε-65 και η επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά.

Για το δεύτερο μάλιστα το πρόβλημα πλέον είναι μεγάλο καθώς η κεντρική κυβέρνηση το έχει κάνει «μπαλάκι» στην Περιφέρεια Ηπείρου, νίπτοντας τας χείρας της για την υλοποίησή του.

Αν τελικά αποβεί άκαρπη η ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης κάτι που από έγκυρες πηγές θεωρείται βέβαιο, τότε είναι αδύνατο να βρεθεί πηγή χρηματοδότησης για την κατασκευή του καθώς απαιτούνται όλοι οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ που αντιστοιχούν στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Κοινότητα για το πακέτο των έργων είναι σε εξέλιξη χωρίς κανείς να είναι σε θέση να εκτιμήσει την έκβαση που θα έχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ