Κουβέντα για τα εισιτήρια, πετάει τη μπάλα στην ΕΛΑΣ!!!

ZOSIMADESΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναικός καλούνται σε απολογία για τα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί τους κατά τον αγώνα της Κυριακής. Ο πρώτος με μία ανακοίνωση που έρχεται δύο ημέρες μετά τον αγώνα επιρρίπτει ευθύνες προσωπικά στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα και προβληματισμό. Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα προφανώς γνωρίζουν ότι υπάρχει θεσμικά επικεφαλής μέτρων στο γήπεδο, υπάρχει και επόπτης!

Ανέκαθεν την ευθύνη μέτρων για τη διεξαγωγή των αγώνων είχε η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, αλλά η ΠΑΕ ΠΑΣ, προφανώς για λόγους που η ίδια γνωρίζει αφήνει τα στελέχη της στο απυρόβλητο!

Ο ρόλος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου είναι καθαρά επιτελικός. Το επιχειρησιακό μέρος είναι υπόθεση της τοπικής Διεύθυνσης κι αυτό δυστυχώς την Κυριακή πήρε ένα μεγάλο μηδέν.

Οι ευθύνες της Αστυνομίας είναι σαφώς τεράστιες, όμως δεν μπορούν να παραγνωρίζονται οι ευθύνες των ίδιων των ΠΑΕ. Και οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχουν απαντήσει ακόμη το πιο βασικό και κύριο θέμα. Πως βρέθηκε σε φιλάθλους του Παναθηναικού άγνωστος αριθμός εισιτηρίων. Από άλλους τα εισιτήρια αυτά υπολογίζονται στα 260 και από άλλους στα 600. Πήγαν μήπως ένας ένας και τα αγόρασαν από τα προσδιορισμένα σημεία ή συνέβη κάτι άλλο; Και πως ερμηνεύεται η δήλωση του εκπροσώπου του Παναθηναικού Δημήτρη Γόντικα ότι φίλαθλοι του Παναθηναικού που διέθεταν εισιτήριο μπήκαν στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο;

Αυτό λοιπόν είναι το πιο κρίσιμο σημείο, καθώς εάν δεν υπήρχαν τα εισιτήρια αυτά, πιθανόν να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι από την Αστυνομία έγιναν επιχειρησιακά λάθη τα οποία πρέπει να διερευνηθούν και οι ευθύνες να αποδοθούν σε αυτούς που πρέπει.

Η Αστυνομία Διεύθυνση Ιωαννίνων πέρα από τα λάθη χρεώνεται και την προσπάθεια που έγινε την επόμενη του αγώνα να διαψεύσει την ύπαρξη τραυματισμών όταν ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονταν και δύο αστυνομικοί.

Όπως διαπιστώθηκε από όσους ήταν παρόντες στον αγώνα αλλά και από τη διασταύρωση πληροφοριών στη συνέχεια ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Δημήτρης Τσακνάκης προσπάθησε με διορθωτικές παρεμβάσεις στη διάρκεια του αγώνα να εξομαλύνει την κατάσταση.

Αντιλαμβάνεται δε ο καθένας ότι εάν οι φίλαθλοι του Παναθηναικού, εκ των οποίων οι περισσότεροι διέθεταν εισιτήριο δεν είχαν εισέλθει στο γήπεδο, τι θα είχε συμβεί στην πόλη. Ίσως ακόμη να μετρούσαμε ζημιές.

Δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο απέχει πολύ από αυτό που πολλοί επιμένουν να ονομάζουν γιορτή….

Και για αυτό βέβαια οι ευθύνες δεν βαρύνουν την Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ