Κουτσούμπας: Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Προσκλητήριο προς όλους, αλλά ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους, «τα παιδιά της κρίσης», να δώσουν τη μάχη των βουλευτικών εκλογών για να βγει ισχυρό το ΚΚΕ, απεύθυνε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, τονίζοντας πως στην αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, «κρίνεται πόσο πιο δυνατός θα βγει ο λαός την επόμενη μέρα».

Ο κ. Κουτσούμπας εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ν.Δ. για την εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών, ενώ για το κεντρικό δίλημμα των εκλογών παρατήρησε: «Στις λίγες μέρες που απομένουν, δίνουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό, για να φτάσει το κάλεσμα του ΚΚΕ πλατιά, σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες. Για να φτάσει παντού, το πραγματικό δίλημμα, το πραγματικό ερώτημα, που έχει να απαντήσει ο λαός στις 7 του Ιούλη»:

«Σε αυτές τις εκλογές, δεν κρίνεται ποια θα είναι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ ή αν η ΝΔ, θα έχει αυτοδυναμία. Δεν κρίνεται ποια κόμματα θα είναι το συμπλήρωμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης. Σε αυτές τις εκλογές, κρίνεται πόσο πιο δυνατός θα βγει ο λαός την επόμενη μέρα. Πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα και η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ, σημείωσε πως «το παραμύθι της ‘μεταμνημονιακής εποχής’ και της ‘δίκαιης ανάπτυξης’, δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού» και πως «ο νέος γύρος της αντιλαϊκής επίθεσης, προετοιμάζεται ήδη με τα επίσημα προγράμματα των κομμάτων»:

«Στα κυβερνητικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, υπάρχουν οι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων, που θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, τα μνημόνια διαρκείας και οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ που ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη της, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου που βαφτίζονται ‘αναδιαρθρώσεις’, οι επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας σε ΝΑΤΟ-ΕΕ.».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε προσωπικά στους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη για τις πολιτικές τους και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο μεν Τσίπρας αναμασά τα γνωστά ‘πασοκικά’ διλήμματα για την ‘επάρατο Δεξιά’, που ο ίδιος όμως ξέπλυνε, ακολουθώντας καραμπινάτη δεξιά πολιτική. Ο δε Μητσοτάκης παριστάνει το νέο πουλέν του μεγάλου κεφαλαίου, διεκδικεί τη δόξα της αντιλαϊκής πολιτικής, που για τέσσερα χρόνια του έκλεψε ο Τσίπρας».

«Τσακώνονται δήθεν για την ‘7ήμερη εργασία’ ή το ‘ασφαλιστικό Πινοσέτ’ – συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας – αλλά κανείς δεν λέει ότι αυτές οι προτάσεις, είναι ήδη κατευθύνσεις της ΕΕ που υλοποιούνται σε όλα τα κράτη-μέλη, κατευθύνσεις που έχουν υπογράψει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Πριν ο Μητσοτάκης μιλήσει δημόσια για την 7ημερη εργασία, ο Τσίπρας, είχε ήδη νομοθετήσει την κατάργηση της Κυριακής αργίας, είχε νομιμοποιήσει συμβάσεις για δουλειά, ως και 10 μέρες χωρίς ρεπό. Για να μην μιλήσουμε για τους νέους και τις νέες που δουλεύουν σεζόν χωρίς ρεπό, με εξαντλητικά ωράρια και με την εργοδοσία να ξεσαλώνει στην πλάτη τους, ξεζουμίζοντάς τους και τρομοκρατώντας τους για να μη σηκώσουν κεφάλι.

Πριν ο Μητσοτάκης αποθεώσει την ιδιωτική ασφάλιση, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε ήδη νομοθετήσει την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, με τον γνωστό νόμο Κατρούγκαλου. Και πώς αλλιώς να γίνει, όταν και οι δύο έχουν στηρίξει την κατεύθυνση της ΕΕ για την ασφάλιση, που αποτελεί την ψυχή του περιβόητου ασφαλιστικού ‘Πινοσέτ’;» αναρωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, στάθηκε επίσης στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων, επισημαίνοντας πως οι εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και «η ενεργότερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται στην ευρύτερη περιοχή» διαμορφώνουν όρους ακόμα και για θερμό επεισόδιο.

Πριν ολοκληρώσει την ομιλία του, παρουσίασε τους υποψηφίους βουλευτές στο Νομό Ιωαννίνων τους οποίους κάλεσε στην εξέδρα και προσέφερε ένα κόκκινο γαρίφαλο στον καθένα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ