Κουκουλώνεται το σκάνδαλο των στεντ…

nosokomio

nosokomioΣυμπληρώθηκαν δέκα μήνες από όταν το Epiruspost.gr είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο με τα υπερτιμολογημένα στεντ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, θέμα το οποίο είχε προκαλέσει την αντίδραση της τότε διοίκησης αλλά και του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Όπως παραδέχονταν σε δηλώσεις του, το Μάιο του 2011 ο Υπουργός, το συγκεκριμένο Νοσοκομείο προμηθευόταν καρδιολογικά στεντς και τα πλήρωνε 1.500 ευρώ, ενώ η τιμή που έχει καθορίσει το Παρατηρητήριο Τιμών δεν ξεπερνούσε τα 1.000 ευρώ.

Μάλιστα τότε ανακοίνωνε ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί από επιθεωρητές του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες.

Στο διάστημα που μεσολάβησε δεν ανακοινώθηκε ούτε από το Υπουργείο, ούτε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου αν η έρευνα αυτή ολοκληρώθηκε και σε ποια συμπεράσματα κατέληξε.

Ο έλεγχος στο Νοσοκομείο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου τα αποτελέσματα να είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα ορισμένων.

Αξίζει σήμερα να σημειώσουμε δύο παραμέτρους που συνδέονται με το θέμα αυτό.

Η πρώτη:

Η εταιρία που παρέδιδε τα υπερτιμολογημένα στεντ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, είναι αυτή που αναδείχθηκε μειοδότρια στον καινούριο διαγωνισμό του ιδρύματος που έγινε στα τέλη καλοκαιριού.

Η δεύτερη:

Είναι τυχαίο όπου βασικός μέτοχος της ίδιας εταιρίας είναι πρώην διοικητικός υπάλληλος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου;

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο βέβαια είναι ότι όσοι χρησιμοποιούσαν τα υπερτιμολογημένα στεντ δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα.

Αρκετούς μήνες μετά την ολοκλήρωση της έρευνας λοιπόν καλό είναι να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη της περιοχής ποια ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήθηκε και τι ακριβώς άλλαξε στον τρόπο προμηθειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ