Κώστας Βαρέλης: Αποστρέψαμε τα χειρότερα

barelis_kostas«Αποτρέψαμε κάτι σοβαρότατο». Με την φράση αυτή ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Κώστας Βαρέλης αναφέρθηκε στο πολύ σοβαρό περιστατικό της σύλληψης τριών νέων με 14 αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας, έμπειρος και ικανός αξιωματικός έχει αποδείξει ότι τον ενδιαφέρει η ουσία και όχι οι δημόσιες σχέσεις για αυτό και η απόδοση των υπηρεσιών του είναι αξιοζήλευτη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Βαρέλης κατά τη συνέντευξη τύπου, οι εμπρηστικοί μηχανισμοί, εάν έπεφταν, είχαν τη δυνατότητα να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές, είτε υλικές είτε σωματικές. «Εάν έπεφταν δηλαδή σε ένα λεωφορείο ή σε ένα Ι.Χ. επιβατικό ή ακόμα και σε κάποιο κτίριο θα είχαμε σοβαρότατες ζημιές και υλικές και σωματικές» ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας μιλώντας σήμερα το πρωί στα τοπικά ΜΜΕ.

Όπως είπε ο κ. Βαρέλης αναφερόμενος στο περιστατικό, η ομάδα ΔΙΑΣ περιπολούσε στον κόμβο της Ιόνιας Οδού στην Κυράτσα. Ένα αυτοκίνητο θεωρήθηκε ύποπτο. Σταθμεύθηκε από την ομάδα ΔΙΑΣ για να ελεγχθεί και διαπιστώθηκε ότι εντός επέβαιναν τρία άτομα νεαρής ηλικίας, με καταγωγή απ’ την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, οι δύο μάλιστα εξ’ αυτών φορούσαν φανέλα ποδοσφαιρικής ομάδας της Σούπερ Λίγκα και στα πόδια τους είχαν δύο δέματα με 14 αυτοσχέδιους εμπρηστικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Όπως διαπιστώθηκε ύστερα από εξέταση που έγινε και από ειδικό πυροτεχνουργό, οι αυτοσχέδιοι αυτοί εμπρηστικοί μηχανισμοί είναι μεγάλης ισχύος και χρειάζεται κάποιος να έχει ειδικές γνώσεις για να τους κατασκευάσει, που δεν αποκλείεται ένας από τους συλληφθέντες να τις είχε.

«Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί κατασκευάζονται για να χρησιμοποιηθούν. Δεν κατασκευάζονται ούτε για να διακοσμήσουν τα σπίτια μας ούτε τα γραφεία μας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν είτε εναντίον πραγμάτων, δηλαδή αυτοκινήτων, γραφείων, δημοσίων κτιρίων, είτε εναντίον προσώπων, που μπορεί να είναι αστυνομικοί, μπορεί να είναι φίλαθλοι αντιπάλου ομάδας, μπορεί να είναι διαδηλωτές και ό,τι άλλο μπορούμε να σκεφτούμε. Η πράξη είναι σοβαρότατη ως αδίκημα, είναι κακούργημα» είπε ο κ. Βαρέλης. Ενώ σημείωσε: «Σε μισή ώρα περίπου απ’ την ώρα που συνελήφθησαν (οι τρεις νεαροί) εμείς εδώ περιμέναμε την επιστροφή των φιλάθλων του Ολυμπιακού που είχαν πάει στα Γιάννενα είτε οργανωμένα είτε μεμονωμένα για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους. Και δυστυχώς, και ευτυχώς μάλλον όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ανάμεσά τους ήταν και πάρα πολλά παιδιά, μαθητές που επωφελήθηκαν των διακοπών και ταξίδεψαν με τους δικούς τους για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους στα Γιάννενα. Εμείς λοιπόν σήμερα έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε χαρούμενοι. Αποτρέψαμε κάτι σοβαρότατο. Όπως είπα και πριν, οι εμπρηστικοί μηχανισμοί δεν ήρθαν στην πόλη μας για βόλτα. Καλώ τους συνεργάτες μου να αυξήσουν την απόδοσή τους, να προστατέψουμε την πόλη μας και τη νεολαία μας».

«Δικαιώνεται το ένστικτο και της τοπικής μας κοινωνίας που απ’ την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και στήριξε τη δίκυκλη αστυνόμευση δηλαδή την ομάδα ΔΙΑΣ και αναγνωρίζει το έργο και την προσπάθειά της» ανέφερε ο κ. Βαρέλης ο οποίος συνεχάρη δημόσια τους συνεργάτες του που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ και προσωπικά τον Διοικητή τους, τον Υποδιευθυντή κ. Νίκου όχι μόνο για τη χθεσινή παρέμβασή τους στον αγώνα για την καταπολέμηση του εγκλήματος αλλά και για τη συνολική εικόνα που έχουν μέχρι τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ