Κοσμοπλημμύρα στην Παναγία των Ξένων

panagia prevezalitaneia

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με την συμμετοχή πλήθους κόσμου τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός για την Κοίμηση της Θεοτόκου και η λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας στην Πρέβεζα προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτας Καλλίνικου.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ναός της Παναγίας των Ξένων με τους πιστούς να κατακλύζουν τον αύλειο χώρο, την αγορά και την παραλία συμμετέχοντας έτσι στην κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Την πομπή συνόδευσε η Φιλαρμονική “Ορφέας”, ενώ το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου,ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας κλπ.

Το Πάσχα του καλοκαιριού σηματοδοτεί την κορύφωση των εορταστικών ημερών που ξεκινούν από τον Ιούνιο και οδηγούν στο μεγάλο γεγονός της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Οι κάτοικοι της πόλης, οι απόδημοι και οι πολλοί επισκέπτες της ένωσαν τις προσδοκίες και τις προσευχές τους προσδοκώντας ο καθένας και η κάθε μία το δικό τους μικρό ή μεγάλο θαύμα από την Παναγία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ