Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο.. Η παρέλαση και τα μηνύματα!

APAR25171

APAR25171

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου τίμησαν τα Γιάννινα. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με τη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Μπιζανομάχων και ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση που έγινε.

Ηλιόλουστη μέρα και βοήθησε ώστε χιλιάδες κάτοικοι να βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους και στην πλατεία και να χειροκροτήσουν τους μαθητές, εκπροσώπους σωματείων και τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων.

Με την ολοκλήρωση της παρέλασης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ήταν αυτός που έστειλε τις ευχές του προς όλους. «Είναι ώρα περισυλλογής, ώρα που μέσα από τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις πρέπει να δούμε το αύριο της πατρίδας μας» είπε ο Περιφερειάρχης και ευχήθηκε «καλύτερες μέρες».

APAR25172

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, σημείωσε πως η ιστορία δείχνει ότι οι Έλληνες αντέχουν και υπομένουν αλλά ξέρουν και να επαναστατούν. «Αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα της μέρας.. Αυτό το μήνυμα πρέπει να έχουν υπόψιν τους, οι κυβερνώντες διαχρονικά την χώρα αλλά και οι ευρωπαίοι εταίροι μας», ανέφερε ο δήμαρχος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, στη δήλωσή του ανέφερε ότι η Επανάσταση του 1821 είναι το σπουδαιότερο γεγονός στην νεότερη ιστορία μας. Χρειάστηκε και τότε, σημείωσε, να αντιμετωπίσουμε ευρωπαϊκές δυνάμεις που ήταν απέναντι στην επανάσταση. «Κάποιες από αυτές τις χώρες και σήμερα κυριαρχούν στην Ευρώπη και είναι απέναντί μας. Έτσι και σήμερα όπου τα προβλήματα είναι πολλά, αυτός ο λαός μπορεί να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις και να αναταχθεί», κατέληξε ο κ. Στέφος.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας στο μήνυμά του, ανέφερε ότι η μέρα δίνει την ευκαιρία να αναστοχαστούμε τους παράγοντες που μεταμόρφωσαν τον Έλληνα από ραγιά σε ελεύθερο άνθρωπο. Με αφορμή τους στίχους του εθνικού ύμνου «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις», ο κ. Τασούλας ανέφερε πως τα περασμένα μεγαλεία πρέπει να τιμούμε με σύγχρονα μεγαλεία και σήμερα τέτοια είναι να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και εργατικότητα την κρίση που έχει γονατίσει τον λαό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΔΩ

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ