Κορωνοϊός: Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο που φτάνει στην Κέρκυρα, συναγερμός στο Ρίο

Σε καραντίνα έχει τεθεί το κρουαζιερόπλοιο «MSC Opera», στο οποίο εμφανίστηκε κρούσμα κορονωϊού ανάμεσα στους επιβάτες. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, στο πλοίο επιβαίνουν τουλάχιστον 2.000 άτομα, στα οποία δεν επιτρέπεται η αποβίβαση και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η άφιξή του στο λιμάνι της Κέρκυρας. Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει στο Ρίο όπου επιβεβαιώθηκε το ένατο κρούσμα στη χώρα μας και μάλιστα μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας σε δύο νοσοκομεία χωρίς να έχει γίνει ο σχετικός έλεγχος.

Στα δύο 24άωρα της νοσηλείας του στην Παθολογική στο νοσοκομείο του Ρίου έχει έρθει σε επαφή με άγνωστο αριθμό ατόμων (ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί). Νωρίτερα είχε νοσηλευθεί και στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Πάνω από πενήντα άτομα που είχαν ταξιδέψει μαζί του στο εξωτερικό υποβάλλονται σε έλεγχο ενώ έχει δοθεί εντολή στο προσωπικό του νοσοκομείου του Ρίου που ήρθε σε επαφή με τον 66χρονο, να παραμείνει κατ’ οίκον για 14 μέρες όπως προβλέπει το πρωτόκολλο από τον ΕΟΔΥ.

Οι επιβάτες τώρα του κρουαζιερόπλοιου που φτάνει στην Κέρκυρα ενημερώθηκαν ότι ένας νοσεί από τον κορονοϊό Covid-2010. Επρόκειτο για  επιβάτη, ο οποίος αποβιβάστηκε στη Γένοβα της Ιταλίας και διαγνώστηκε θετικός στον επικίνδυνο ιό.

Ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε άμεσα όλους τους επιβάτες, από τους οποίους ζήτησε να περιοριστούν στις καμπίνες τους, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε περαιτέρω μετάδοση του ιού.

 «Βρισκόμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια των επιβατών. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ύπαρξης κρούσματος εντός του πλοίου», ανέφερε ο καπετάνιος.

Η αντίδραση της εταιρίας ήταν άμεση, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχουν επιβάτες ή μέλη του πληρώματος που να έχουν αναφέρει τυχόν συμπτώματα παρόμοια με τη γρίπη, αλλά ούτε χρειάστηκε να ληφθούν κάποια πρόσθετα υγειονομικά μέτρα.

Παράλληλα, ενημέρωναν πως επί του παρόντος το κρουαζιερόπλοιο κινείται όπως προβλέπεται και συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του από τον Πειραιά για την Κέρκυρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ