Κορωνοϊός: Ο χάρτης της πανδημίας… Τα στοιχεία από τη νέα έκθεση του ΕΟΔΥ

CIVUD_HLIKIES

Τα τελευταία δεδομένα για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα, αποτυπώνονται στη νέα έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Εθνικού Οργανισμού Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2235 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 56.0% άνδρες. Συνολικά, είχαν καταγραφεί μέχρι το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου 110 θάνατοι, ενώ σήμερα έγινε γνωστό ότι κατέληξαν άλλοι δύο συνάνθρωποί μας. Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ,η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 74 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 67 (77.6% άνδρες).

Από το σύνολο των 2235 κρουσμάτων, 570 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 943 (42.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 39 έως 95 ετών).

Ηλικιακή κατανομή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • CIVUD HLIKIES

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση τη δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Μηδενικά ή ελάχιστα κρούσματα καταγράφονται Γρεβενά, Ευρυτανία και Φωκίδα, ενώ οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα είναι οι εξής: Αττική, Λάρισα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Εύβοια, Αχαΐα, Ηλεία, Κοζάνη.

Στην Ήπειρο από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 13 συνολικά κρούσματα. Τα τέσσερα απ’ αυτά στο Νομό Ιωαννίνων εκ των οποίων οι τρεις έχουν αναρρώσει ενώ ένας άνδρας παραμένει στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στο Νομό Άρτας καταγράφηκαν πέντε εκ των οποίων εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ένας ηλικιωμένος και στην Πρέβεζα καταγράφηκαν τέσσερα κρούσματα.

Ο Νομός Θεσπρωτίας είναι ο μοναδικός στον οποίο δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ