Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο χάρτης με τα επίπεδα προστασίας

xartis politikis prostasias

Αναρτήθηκε ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού με τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

Το πλαίσιο των επιπέδων μέτρων και κανόνων θα βασίζεται σε συγκεκριμένους δείκτες. Το πρώτο επίπεδο θα είναι αυτό της ετοιμότητας, το δεύτερο της επιτήρησης, το τρίτο της αυξημένης επιτήρησης και το τελευταίο επίπεδο του αυξημένου κινδύνου. 

Για να δούμε ποια είναι η κατάσταση στην περιοχή που μας ενδιαφέρει είτε επιλέγουμε περιφερειακή ενότητα και Ταχυδρομικό Κώδικα, είτε πατάμε με το ποντίκι στο σημείο που θέλουμε και βλέπουμε το επίπεδο επικινδυνότητας,

Εάν θέλουμε πατάμε για λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα που προβλέπονται στην περιοχή. 

Πατώντας λοιπόν τα Ιωάννινα βλέπουμε ότι το επίπεδο προληπτικών μέτρων είναι χαμηλό και συνεχίζοντας στο πεδίο «λεπτομέρειες» βλέπουμε τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τα οποία δεν έχουν επικαιροποιηθεί στο σύνολό τους καθώς ο χάρτης θα είναι πλήρως χρηστικός την Παρασκευή.

Η καταγραφή των προληπτικών μέτρων και κανόνων είναι δυναμική και τα μέτρα εξαρτώνται πάντα από την επιδημιολογική εικόνα σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, τα δεδομένα που σχετίζονται με κάθε κατηγορία μέτρων καθώς και την εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας.

Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός της περιφερειακής ενότητας.

Η επίσημη παρουσίαση του χάρτη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ενώ είναι ήδη αναρτημένος στο covid19.gov.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ