Κορωνησία.. Στο μονοπάτι του Όσιου Ονούφριου

koronisia monopati

Η ανάγκη για άθληση και επαφή με την φύση ήταν αυτή που έδωσε το έναυσμα στα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Άρτας καθώς η αγωνιστική δράση έχει διακοπέι.

Μετά την διάνοιξη των μονοπατιών στο λόφο Περάνθης εδώ και λίγο καιρό σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο Κορωνησίας και με μέλη του Ορειβατικού συλλόγου,  έχει γίνει  μια προσπάθεια και ανοίχτηκε – καθαρίστηκε  ένα παλιό μονοπάτι που υπήρχε στο Πέρα νησί Κορωνησίας.

Ένα μονοπάτι που σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής περιδιάβαινε  ο  Όσιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία.

Με απόλυτο σεβασμό στο τοπίο λόγω της μεγάλης οικολογικής και περιβαλλοντικής σημασίας μιας και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα της Μεσογείου,  καθαρίστηκε το μονοπάτι το οποίο συνδέει πλέον την Κεντρική παραλία της Κορωνησίας με την πανέμορφη παραλία  Αλωνάκι  η οποία μέχρι πριν από λίγο καιρό για πολλούς ήταν παντελώς άγνωστη.

Η διαδρομή του μικρή αλλά ξεχωριστή και πανέμορφη η οποία θα ανταμείψει τους περιπατητές –αθλητές καθώς θα τη διασχίζουν  ανάμεσα από τη πλούσια βλάστηση του νησιού και έχοντας  κατά μήκος καταπληκτικές θέσεις θέας τον Αμβρακικό.

Ο Σύλλογος απευθύνει τις ευχαριστίες του στο Δήμο Άρτας, την Διεύθυνση Δασών καθώς και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που βοήθησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ