Κόντρα στην ημερίδα για το ΠΔ Λίμνης

Αναλυτική και διεξοδική υπήρξε η ενημέρωση για το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο και τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης. Έγινε σαφές ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει σε βελτιώσεις του Σχεδίου, σύμφωνες με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους τοπικούς φορείς.

Αν ξεχώρισαν κάποια σημεία στην ημερίδα ήταν η κόντρα με την αντιπεριφερειάρχη και υποψήφια  δήμαρχο Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία στην ημερίδα επανέλαβε όσα είχε πει στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.

Ότι δηλαδή έπρεπε να είχε προηγηθεί η ειδική περιβαλλοντική μελέτη και να ακολουθήσει το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Μάλιστα με αυστηρό ύφος απευθύνθηκε στον Υπουργό σημειώνοντας ότι «με την επιλογή που κάνετε ακυρώνετε την απόφασή σας».

Ο Υπουργός ανταπάντησε, επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει και στην συνέντευξη τύπου. Ουσιαστικά είναι προτιμότερο να υπάρχει ένα καθεστώς προστασίας έστω και με κάποια κενά από το να μην υπάρχει απολύτως τίποτα.

Η κ. Καλογιάννη μετά την λεκτική αντιπαράθεση με τον Υπουργό αποχώρησε, προφανώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Με τις απόψεις της υποψήφιας δημάρχου ταυτίστηκε σε μεγάλο βαθμό και ο απερχόμενος δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Παρότι είχε προηγηθεί συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Σωκράτη Φάμελλο όπου συζητήθηκαν αρκετές πτυχές του Προεδρικού Διατάγματος, ο απερχόμενος δήμαρχος εμφανίστηκε στην ημερίδα σαν να μην είχε γίνει ποτέ η συνάντηση αυτή και επέμενε να μεταφέρει όσα ήδη είχε προετοιμάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ