Κοντοζαμάνης: Ο εμβολιασμός παράγει δημόσιο αγαθό!

kontozamanis giannina

«Τα εμβόλια αποτελούν την μεγαλύτερη παρέμβαση στον τομέα της δημόσιας υγείας. Ο εμβολιασμός παράγει ένα δημόσιο αγαθό. Αυτό το δημόσιο αγαθό είναι η συλλογική ανοσία. Η πολιτεία έχει διασφαλίσει εμβόλια για όλους τους πολίτες, έχει διασφαλίσει και την πρόσβαση όλων των πολιτών στον εμβολιασμό».

Αυτό υπογράμμισε από τα Γιάννινα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά την ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών λόγω και των νέων δεδομένων που δημιουργεί η μετάλλαξη «Δέλτα».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός όπως και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ιωάννης Κωτσιόπουλος βρίσκονται στα Γιάννινα με αφορμή την συνάντηση των Διοικητών όλων των νοσοκομείων από την 6η και την 5η ΥΠΕ για την αξιολόγηση της κατάστασης στις δημόσιες δομές υγείας.

«Καθησυχάζουμε, δεν εφησυχάζουμε. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Κοντοζαμάνης και συμπλήρωσε πως ο εμβολιασμός είναι κοινωνικό αγαθό το οποίο έχει διασφαλίσει η πολιτεία για το σύνολο των πολιτών.

«Η πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει την ανοσία έχοντας επάρκεια εμβολίων. Έχουμε επάρκεια εμβολίων, έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση στον εμβολιασμό. Πρέπει να πείσουμε και τον τελευταίο συμπολίτη μας να εμβολιαστεί καθώς η μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει τα δεδομένα και πρέπει να αυξήσουμε το τείχος ανοσίας» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Κατέληξε τονίζοντας ότι εκτός από το εμβόλιο, το δεύτερο όπλο είναι η τήρηση των μέτρων, η οποία πρέπει να εφαρμόζεται καθώς η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ