Τους λόγους που οδήγησαν στην παραίτησή του από τη θέση του Αντιδημάρχου Ζηρού εξηγεί με μια εκτενή και ιδιαίτερα ανθρώπινη δήλωση ο Ευάγγελος Κωνσταντής, ο οποίος αποχωρεί από τα καθήκοντά του, επικαλούμενος σοβαρά προβλήματα υγείας και προσωπικούς λόγους.
Ο κ. Κωνσταντής, που τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στην «πρώτη γραμμή» των κρίσεων —στις φωτιές, στις πλημμύρες και στην καθημερινή λειτουργία ενός υποστελεχωμένου Δήμου— σημειώνει ότι το βάρος που σήκωσε ξεπέρασε πλέον τις αντοχές του.
«Η υγεία μου έχει κλονιστεί – Χρειάζομαι χρόνο»
Όπως επισημαίνει, η συνεχής πίεση και οι συνθήκες υπό τις οποίες κλήθηκε να εργαστεί, οδήγησαν στην ανάγκη να προτάξει την υγεία του και την οικογένειά του.
«Το σώμα μου σήκωσε βάρη δυσανάλογα με τις δυνάμεις του. Χρειάζομαι χρόνο, εξετάσεις και ανάρρωση», αναφέρει χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι ο δρόμος της ευθύνης υπήρξε συχνά μοναχικός.
Σκληρή κριτική προς την Πολιτεία – «Αντί για στήριξη, λάβαμε σιωπή»
Ο πρώην Αντιδήμαρχος αναφέρεται εκτενώς στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, χρηματοδότησης και υποδομών, τονίζοντας ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις προς την Πολιτεία, ο Δήμος έλαβε «συχνά σιωπή» αντί ουσιαστικής βοήθειας.
«Όταν η Πολιτεία αντιμετωπίζει τους μικρούς Δήμους σαν υποσημειώσεις και όχι σαν ζωντανές κοινωνίες, το βάρος πέφτει σε λίγους ανθρώπους που παλεύουν με γυμνά χέρια», τονίζει.
Αυτοκριτική και ευχαριστίες
Ο κ. Κωνσταντής κάνει και τη δική του αυτοκριτική, αναγνωρίζοντας ότι ίσως δεν κατάφερε πάντα να επικοινωνήσει στον κόσμο το εύρος των δυσκολιών.
Παράλληλα, εκφράζει δημόσια την εκτίμησή του σε συναδέλφους και υπηρεσιακούς παράγοντες που «υπερέβαλαν εαυτούς», αλλά και στον Δήμαρχο, ο οποίος «σήκωσε βάρος που λίγοι θα άντεχαν».
Παραμένει δημοτικός σύμβουλος
Παρά την αποχώρησή του από τη θέση του αντιδημάρχου, ο Ευάγγελος Κωνσταντής ξεκαθαρίζει ότι παραμένει δημοτικός σύμβουλος, καθώς –όπως εξηγεί– οι πολίτες που τον εμπιστεύθηκαν του ζήτησαν να συνεχίσει να εκπροσωπεί τη φωνή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.
«Δεν απομακρύνομαι από τον τόπο μου. Φεύγω μόνο από μια θέση που δεν μπορώ πλέον να υπηρετήσω όπως της αξίζει», καταλήγει στη δήλωσή του.