Κόνιτσα: Το αποστακτήριο μύρισε λεβάντα!

Απόσταξη λεβάντας! Μία καινοτόμα διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στην Κόνιτσα, στο Μουσείου και Οίνου και Αμπέλου.

Στο χώρο όπου εφαρμόζεται το πρωτοποριακό πρόγραμμα ολοκληρωμένη παρέμβασης στην καλλιέργεια, επεξεργασία και διάθεση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών , το πρώτο σε ολόκληρη την χώρα, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Κόνιτσας με το ΚΕΚ του ΟΑΕΔ Ιωαννίνων.

Ο Διευθυντής του ΚΕΚ Ιωαννίνων Αργύρης Κύρκος παρουσίασε στο κοινό το εν λόγω πρόγραμμα αρωματικών/ φαρμακευτικών φυτών, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κόνιτσα αυτή την περίοδο, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Νικόλαος Εξάρχου.

Ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος του πρωτογενούς τομέα του Δήμου Κόνιτσας κ. Γεώργιος Καλλιντέρης, αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα της εν λόγω προσπάθειας και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, πως νέοι άνθρωποι δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τον τομέα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τομέα της οικονομίας.

Κατόπιν, στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου έγινε επίδειξη απόσταξης λεβάντας με συμμετοχή των εκπαιδευόμενων στο πρόγραμμα  με επικεφαλής εκπαιδεύσεως τον γεωπόνο κ. Ανδρέα Παπαβλασόπουλο.

Στην εκδήλωση μετείχε και το τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο του προγράμματος «Incredible: Δίκτυα καινοτομίας για τον φελλό, τις ρητίνες και τα εδώδιμα προϊόντα της Μεσογειακής λεκάνης». Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την καλλιέργεια, επεξεργασία και τις δυνατότητες αξιοποίησης των αρωματικών/ φαρμακευτικών φυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ