Κόνιτσα: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με ρόπαλα σε ανήλικους πρόσφυγες

Ένας τραυματισμός είναι ο απολογισμός επίθεσης που δέχθηκαν ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες στην Κόνιτσα. Άγνωστοι που είχαν καλύψει με κουκούλες τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν στους ανήλικους που φιλοξενούνται στη δομή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Άρσις» σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης στην πόλη της Κόνιτσας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εξ’ αυτών. Ο Δήμος της Κόνιτσας μιλά για απρόκλητη και βάναυση επίθεση, ενώ φαίνεται ότι δεν είναι η μοναδική που καταγράφεται στην ίδια περιοχή.

Από την λειτουργία της δομής ασυνόδευτων ανήλικων στην Κόνιτσα δεν είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες κι ενώ εννέα ανήλικα βρισκόταν στο χώρο του γηπέδου δέχθηκαν την επίθεση πέντε αγνώστων. Οι άγνωστοι φορούσαν κουκούλες και επιτέθηκαν με ξύλινα ρόπαλα.

Δύο από τους πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ο ένας τραυματισμένος από πτώση που είχε στην προσπάθειά του να τρέξει για να αποφύγει τα χτυπήματα και ο δεύτερος με δύσπνοια.

Οι ανήλικοι έχουν υποβάλλει μηνύσεις και την υπόθεση διερευνά η Αστυνομία.

Ο Δήμος Κόνιτσας με μία σκληρή ανακοίνωση καταδικάζει το περιστατικό τονίζοντας ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Με λύπη και αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε το εξαιρετικά δυσάρεστο συμβάν που έλαβε χώρα στην Κόνιτσα και το οποίο αφορούσε στην απρόκλητη και βάναυση επίθεση ανεύθυνων και απαράδεκτων ατόμων που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους, εναντίον μελών της ομάδας ασυνόδευτων ανηλίκων Αφγανών, που φιλοξενούνται στη δομή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Άρσις» σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης στην πόλη της Κόνιτσας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εξ’ αυτών.

Η Δημοτική Αρχή στο σύνολό της καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας με στόχο ευάλωτους και εκδιωγμένους πληθυσμούς που έζησαν τη φρίκη του πολέμου στη χώρα τους.

 Ευελπιστούμε ότι οι δράστες της επίθεσης, που πραγματοποιήθηκε σε ασυνόδευτους ανήλικους Αφγανούς, δεν προέρχονται από τους κόλπους της τοπικής κοινωνίας, η οποία απέδειξε από την πρώτη στιγμή την ευαισθησία της στο προσφυγικό ζήτημα, με την ίδρυση του πρώτου Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και την αδιατάρακτη λειτουργία και ένταξή του στην καθημερινή ζωή της  Δημοτικής Κοινότητας Κόνιτσας.

Ο Δήμος θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια, ώστε να μην επαναληφθούν περιστατικά σαν το απαράδεκτο και καταδικαστέο προαναφερθέν και θα ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς να πράξουν ό,τι επιβάλλεται στον κύκλο των αρμοδιοτήτων τους, ούτως ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να υποστούν τις νόμιμες κυρώσεις.

 Η βία και οι ασκούντες αυτήν δεν έχουν θέση στην τοπική κοινωνία του Δήμου μας, δεν την εκφράζουν και δεν έχουν το δικαίωμα να προκαλούν με τη δράση τους την αναμφισβήτητη ευαισθησία σε ό,τι έχει σχέση με τις δημοκρατικές αρχές, τη φιλοξενία και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

ΦΩΤΟ: Αρχείο

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ