Κόμβος Επισκοπικού και δρόμοι στο επίκεντρο της συνάντησης Ντακαλέτση-Καχριμάνη

ntakaletsis kaxrimanis

Μια απολύτως αποδοτική για τα συμφέροντα των δημοτών του Δήμου Δωδώνης συνεργασία, με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, είχε ο Δήμαρχος Δωδώνης  Χρήστος Ντακαλέτσης.

Στο πλαίσιο της αδιάλειπτης συνεργασίας των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σκοπό την επίλυση προβλημάτων του Δήμου Δωδώνης, την ευθύνη αρμοδιότητας των οποίων έχει η Περιφέρεια Ηπείρου και κατόπιν γραπτής ενημέρωσης της Περιφερειακής Αρχής για δύο από τα τρία ζητήματα που ετέθησαν στη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Δωδώνης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τα εξής:

– Ο Δήμος Δωδώνης έχει εκπονήσει τη μελέτη του έργου σύνδεσης της 19ης επαρχιακής οδού στο ύψος της Μπεστιάς με τον οδικό άξονα Τύρια – Σιστρούνι, προϋπολογισμού 423.000€ και ο κ. Ντακαλέτσης παρέδωσε τη μελέτη και ζήτησε και προφορικά, τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου για την κατά το συντομότερο δυνατό, εκτέλεση του έργου.

– Μετά την αποπεράτωση του δρόμου Κόμβος Τερόβου-Πηγάδια, η πλειονότητα των κατοίκων της Κοινότητας Σκλίβανης χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις της το νέο δρόμο και στη συνέχεια την επαρχιακή οδό 8β΄ (Πεστά-Προφήτης Ηλίας- Άγιος Γεώργιος-Σκλίβανη). Λόγω στενότητας του δρόμου όμως, στα πρώτα 300 μέτρα, υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων και ως εκ τούτου, επιβάλλεται παρέμβαση για τη διαπλάτυνση του οδικού άξονα στο κομμάτι αυτό. Ο κ. Καχριμάνης δεσμεύτηκε να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Δωδώνης μετέφερε στον Περιφερειάρχη τους προβληματισμούς των κατοίκων της Κοινότητας Επισκοπικού για την προωθούμενη από την Περιφέρεια Ηπείρου υλοποίηση του έργου του λεγόμενου «κόμβου Επισκοπικού». Ο κ. Ντακαλέτσης έκανε γνωστό πως ο Δήμος Δωδώνης έχει έτοιμη τη μελέτη βελτίωσης του δρόμου μήκους 3 χιλιομέτρων, για την ασφαλέστερη κυκλοφορία των κατοίκων της εν λόγω Κοινότητας και της συντομότερης σύνδεσης ουσιαστικά του Επισκοπικού με την Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Άρτας. Ο κ. Καχριμάνης δεσμεύτηκε πως θα συζητηθεί εκ νέου το αίτημα με τη δημοτική αρχή του Δήμου Δωδώνης, εφόσον προχωρήσουν κάποιες απαραίτητες τροποποιήσεις που επιφέρει στην υπό υλοποίηση μελέτη η Περιφέρεια Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ