Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου όπου θα αναπτυχθούν οι εγκαταστάσεις της ΕΚΟ. Πρόκειται για την δεύτερη εταιρία καυσίμων που εγκαθίσταται στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το οποίο πριν από έναν χρόνο κινδύνευε να… κατεβάσει ρολά εξ αιτίας της αδυναμίας ανεφοδιασμού αεροσκαφών. Μετά τις συντονισμένες ενέργειες των τοπικών φορέων και την βούληση που έδειξε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ειδικά ο Γενικός Γραμματέας Θάνος Βούρδας, το πρόβλημα λύθηκε. Έτσι εδώ και μερικούς μήνες είναι σε λειτουργία οι εγκαταστάσεις της ΒΡ ενώ θέση λαμβάνει πλέον και η ΕΚΟ, η οποία είχε δείξει επίσης έντονο ενδιαφέρον.

Περισσότερα...

Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς στο ύψος της διασταύρωσης Καλπακίου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας, δύο άτομα, ένας 19χρονος ημεδαπός και ένας 29χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Περισσότερα...

Άδοξα και απρόσμενα παίρνουν τέλος οι πτήσεις της TUS από την Λάρνακα στα Γιάννινα. Η αεροπορική εταιρία διακόπτει τα δρομολόγια στις 5 Οκτωβρίου ενώ ήδη απέσυρε από την ιστοσελίδα της το χειμερινό πρόγραμμα το οποίο είχε ανακοινώσει πριν από έναν μήνα περίπου. Πρόκειται για μία εξέλιξη εντελώς αιφνίδια για την οποία δεν είχε ενημερωθεί κανένας τοπικός φορέας αλλά ούτε και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Το γεγονός δε ότι από την εταιρία δεν δόθηκε καμία εξήγηση φαίνεται ότι ακυρώνει στην πράξη την ανακοίνωση της πτήσης προς το Τελ Αβίβ όπως και τους σχεδιασμούς για σύνδεση των Ιωαννίνων με την Ρώμη και το Ντίσελντορφ.

Περισσότερα...

Στα σχολεία που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων έφτασε η εγκύκλιος των Υπουργείων Εργασίας και Παιδείας, η οποία περιέχει όλες τις προθεσμίες και την διαδικασία που θα πρέπει να τηρηθεί.

Περισσότερα...

Λίγο κράτησε τελικά η σύνδεση της Κύπρου με τα Ιωάννινα. Πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένας χρόνος και παρότι η πληρότητα κινούνταν σε ικανοποιητικά επίπεδα, η Tus Air βάζει τέλος στα δρομολόγια. Οι πτήσεις σταματούν στις 5 Οκτωβρίου και τα Γιάννινα τίθενται εκτός χειμερινού προγράμματος. Η εξέλιξη αυτή είναι αιφνίδια καθώς πριν από λίγες μόλις ημέρες είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα το περιελάμβανε και τα Ιωάννινα. Το πρόγραμμα αυτό παραμένει αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της, ωστόσο κανείς δεν μπορεί πλέον να κάνει κράτηση. Εισιτήρια διατίθενται μόνο μέχρι τις 5 Οκτωβρίου.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...