Η μεγάλη κινητοποίηση του έγινε τους τελευταίους μήνες για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού έφερε τα πρώτα και σημαντικά αποτελέσματα καθώς ανακόπηκε η αύξηση της ιλαράς!

Περισσότερα...

Στα 196,5 εκατομμύρια ανέρχονται οι ταξιδιωτικές εισπράξεις για την Περιφέρεια Ηπείρου στο εννιάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα Ελλάδος. Οι επισκέψεις στο ίδιο διάστημα ανήλθαν στις 708 χιλιάδες και οι διανυκτερεύσεις στα καταλύματα της περιοχής έφτασαν στα 2,9 εκατομμύρια! Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, οι ταξιδιώτες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα πραγματοποίησαν συνολικά 29.901 χιλ. επισκέψεις στις 13 περιφέρειες της χώρας. Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από τη συνολική εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση, καθώς ένας ταξιδιώτης μπορεί να επισκεφθεί περισσότερες από μία περιφέρειες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Περισσότερα...

Από άμβωνος και σε μία συμβολική ημέρα για τα Γιάννινα, ο Μητροπολίτης Μάξιμος έκανε γνωστό ότι έλαβε τέλος η περιπέτεια με το πρόστιμο του τελωνείου στα Αγαθοεργά. Η υπόθεση έκλεισε τόσο διοικητικά όσο και δικαστικά, γεγονός που επιτρέπει την επιστροφή στην κανονικότητα για ένα ίδρυμα με μεγάλη ιστορία αλλά και πολύ σημαντική κοινωνική προσφορά. Το βαρύτατο πρόστιμο άλλωστε –περίπου 140 χιλιάδες ευρώ- απειλούσε με λουκέτο το Γηροκομείο των Ιωαννίνων και οδηγούσε σε δυσχερή θέση τα Αγαθοεργά τα οποία κάνουν αγώνα δρόμου για την ανόρθωση των οικονομικών τους. Ο Μητροπολίτης Μάξιμος την ημέρα εορτασμού του Πολιούχου της πόλης και απευθυνόμενος στον κλήρο εξέφρασε την χαρά του για την εξέλιξη αυτή.

Περισσότερα...

Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου Παναγιώτη Κεφάλα που κατάγεται από το Χαροκόπι Ιωαννίνων και κατέπεσε με το μονοκινητήριο αεροσκάφος του μεταξύ Μεσολογγίου και Αντιρρίου.

Περισσότερα...

ΦΩΤΟ Με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα και με την παρουσία σύσσωμων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου, του Πολιούχου των Ιωαννίνων. Παρά την ηλιοφάνεια το κρύο ήταν τσουχτερό. Αυτό όμως δεν εμπόδισε μικρούς και μεγάλους να είναι παρόντες τόσο στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Πλατείας Πάργης όσο και στην λιτάνευση των ιερών λειψάνων του Αγίου που μαρτύρησε. Η λιτάνευση άλλωστε αποτελεί κάθε χρόνο την κορυφαία στιγμή των εορταστικών εκδηλώσεων.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...